Ne propustite večer Marijinih obroka u Splitu 10. prosinca

obroci
Narod.hr

Priliku da saznate više o djelovanju humanitarne organizacije Mary’s Meals koja danas u školama diljem svijeta hrani 2 279 941 gladno dijete imate tijekom Večeri Marijinih obroka u Splitu koja se održava u subotu, 10. prosinca 2022. godine, stoji u priopćenju organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorani hotela Pax u Splitu, od 19:00, volonteri Marijinih obroka Split predstavit će svoje djelovanje, ali i djelovanje cjelokupne Udruge tijekom 2022. godine. Iza volontera i Udruge uspješna je godina koja je obilježena predivnim dostignućem i otvaranjem čak pet novih kuhinja u Liberiji i Zambiji te organiziranjem velikog broja humanitarnih događaja.

Trčimo za obrok više

Na razini grada Splita možemo izdvojiti utrku “Trčimo za obrok više” koja se sad već tradicionalno organizira na rivi tijekom proljeća. O svim događajima i postignućima možete čuti ako im se pridružite tijekom Večeri Marijinih obroka, prilikom koje može poslušati i iskustva volonterke koja se upravo vratila iz Benina, gdje je bila u posjeti kuhinjama koje osiguravaju obroke zahvaljujući podupirateljima iz Republike Hrvatske.

Večer će glazbeno uljepšati VIS sv. Dominika, dok će večer biti upotpunjena i humanitarnom tombolom kako bi u vremenu darivanja mogli darivati one najpotrebitije, ali i najsretnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samoj Večeri moći ćete nabaviti sitnicu koja će izmamiti osmijeh voljenoj osobi. U ponudi promo materijala pronađite neke od darova: kalendar Marijinih obroka, čestitke, puzzle za djecu, sliku sv. Obitelji, hoodice, podmetače za jelo, stolne kalendare i još mnogo drugih iznenađenja.

Tijekom ovogodišnjeg adventa priključite se Velikom obiteljskom Božiću Marijinih obroka, rezervirajući mjesto za vašim blagdanskim stolom za još jednog gosta, kojemu ćete donacijom od 132 HRK osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

>Advent s Marijinim obrocima: uključite se u kampanju ‘Radost se množi djeljenjem’

Udruga Marijini obroci Hrvatska, osnovana u srpnju 2009. godine, dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals” koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Prosječno je 132 kune dovoljno da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve dodatne informacije javite se na info@marysmeals.hr ili na broj telefona 01 5509 250.
IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Što su Marijini obroci?

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

• Marijini obroci omogućavaju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 20 zemalja: Indija, Kenija, Liberija, Malavi, Južni Sudan, Tajland, Uganda, Zambija, Etiopija, Sirija, Libanon, Benin, Mijanmar, Ekvador, Haiti, Rumunjska, Madagaskar, Zimbabve, Niger i Jemen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci u suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima nastoje uspostaviti programe prehrane u školama tamo gdje je to moguće zbog utjecaja različitih okolnosti.

>Apel Marijinih obroka zbog globalne krize gladi

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine iznosi 132 kune.

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za programe prehrane. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

• U svim zemljama gdje se provodi program prehrane Marijinim obrocima upravljaju lokalne zajednice. Gdje god je to moguće, obroci se pripremaju s prehrambenim sastojcima koji se uzgajaju i kupuju lokalno. Time se podupiru obitelji i jača lokalno gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci nastali su 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow tijekom razdoblja gladi posjetio Malavi i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njezinog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, on je odgovorio jednostavno: „Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.“

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenih 26 školskih kuhinja – u Malaviju 4, Liberiji 8, Beninu 5, Zambiji 7 i Ekvadoru 1.

• U 2021. godini Marijini obroci Hrvatska nahranili su 70 000 gladne djece u školama u tim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.