Novi broj Kane: Demografija – gorući problem u Hrvatskoj

novi broj kane
Foto: Kana

Novi broj Kane u veljači donosi brojne aktualne teme i vrijedna promišljanja, a kao gorući problem u Hrvatskoj dio autora navodi demografiju. O toj temi piše nekolicina autora (Josip Grbac: Problem demografije ili državne administracije?; Tonči Tadić: Demografi i spasitelji nacije; Tomislav Matić: Nestanak stanovništva – primjer Banovine početkom novog vijeka), pitajući se o izvorištima problema nekada i danas, ali i rješenjima izlaska iz njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U povodu Svjetskoga dana bolesnika (11. veljače), misleći na slabe i bolesne pisale su Jelica Marković (Čovjek u središtu – paradoks suvremenog doba), Martina Vuk Grgić (Eutanazija vs. patnja) i Slavica Dodig (Bolesti naše staračke).

Kanu ovoga puta obogaćuju i dva vrijedna razgovora: jedan s istaknutom liječnicom i profesoricom na Katoličkom sveučilištu u Rimu, dr. Simonom Sandrić Gotovac (Štititi čovjeka, njegov život, prava i zdravlje) te s profesorom na Rimskom sveučilištu John Cabot, Federigom Argentierijem (Ozračje sukoba u Ukrajini postaje sve realnije).

Kao aktualna tema javlja se i sinodalnost, o kojoj je ovoga puta pisao Zvonko Franc (Treba li Crkvi Sinoda o sinodalnosti), a uz mjesec ljubavi i Svjetski dan braka (13. veljače) u Kani se dio autora bavio i tom temom (Ta neka ljubav, Vinko Jedvaj). Po strani nisu ostale ni duhovne ni teološke teme (Znak osporavan – Krešimir Šimić, Druga nevinost – Ivan Šarčević, Ili milosrđe ili istina? – Nenad Polgar, Sigurnost u Božjem imenu – Darko Tepert…) te razne druge zanimljive (Podrapani oblaci teorije zavjere, Duhovni pisci i mistici, putopis, film, odgoj za medije, zdravlje…).

„Čitati kvalitetno, razmišljati kritički i osluškivati jedne druge, dok na obzoru stoji najprije čovjek – sve to možete naći na stranicama naše i vaše Kane“, poručila je u Uvodniku nove Kane urednica Maja Petranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji žele da ova suvremena obiteljska revija stiže na njihovu adresu svakoga mjeseca, pretplatiti se mogu za svega 143 kune godišnje (pretplata@ks.hr). Kana se može kupiti i pojedinačno po cijeni od 13 kuna, ili pak kao eIzdanje po cijeni od 10 kuna.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.