Objavljen program komemoracije u povodu 74. godišnjice Bleiburške tragedije

Foto: fah

Komemoracija u povodu 74. godišnjice Bleiburške tragedije održat će se u subotu 18. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je zajedničko Vijeće za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine, priopćava Informativna katolička agencija.

Prema programu koji je 5. travnja objavio Počasni bleiburški vod komemoracija započinje u 11 sati molitvom kod hrvatskog groba na groblju u Unterloibachu. Oko 11.20 kreće procesija od groblja u Unterloibachu prema Bleiburškom polju.

U 12 sati je početak službenog dijela komemoracije na Bleiburškom polju uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije. Početak mise je u 12.05 sati. Nakon mise u 13.35 sati je molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijesti a u 13.45 polaganje vijenaca uz spomenik na Bleiburškom polju. Komemoracija završava u 14 sati obraćanjem glasnogovornika Počasnog bleiburškog voda vlč. Ante Kutleše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasni bleiburški vod je osigurao, kao i proteklih godina, besplatan prijevoz hodočasnika autobusima iz Zagreba u Bleiburg. Polazak autobusa je od 5 do 6 sati ujutro s Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.