Objavljena nova knjiga Padra Pija: ‘Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja’

Foto: Verbum

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila biser duhovne literature, knjigu omiljenog sveca i mističara Padra Pija pod naslovom Riječi nade. Ova jedinstvena knjiga donosi 150 meditacija utjehe i ohrabrenja omogućujući da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara uz čiju pomoć se u život može pretočiti njegovo poznato geslo: „Moli, nadaj se, ne brini!“. Sve meditacije sabrane u knjizi jednostavne su i kratke tako da ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu. Meditativni susret s Gospodinom uz riječi Padra Pija, obogaćene citatima iz Svetoga pisma i popratnim poticajnim pitanjem, dat će vam istovremeno i odgovore na neka od najdubljih pitanja ljudskoga srca, počevši od jednostavnih upita o duhovnom životu pa sve do vapaja duše koja želi saznati kako se nositi s neuspjesima i kušnjama, kako oprostiti, kako shvatiti smisao patnje itd. Riječi nade Padra Pija oslobodit će vas svake tjeskobe i straha i voditi vas kroz dan dajući vam ohrabrenje i u najtežim životnim situacijama.

Sveti Padre Pio zadobio je Kristove rane, stigme, koje su krvarile pola stoljeća

Sveti Padre Pio čovjek je nade i jedan od najpopularnijih svetaca modernoga doba, svećenik, redovnik, ispovjednik i mistik. Rođen je 25. svibnja 1887. u Pietrelcini, gradu u južnoj Italiji. Godine 1903. pridružio se kapucinima, a sedam godina kasnije postao je svećenik. Godine 1916. postavljen je u San Giovanni Rotondo, gdje je ostao do smrti 23. rujna 1968. Godine 1918. zadobio je Kristove rane, stigme, koje su krvarile pola stoljeća. Bio je velik mistik i čudotvorac. Snagom Kristovom mnogim ljudima vratio je tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Bezbroj ljudi vratilo se Isusu i Crkvi na njegov zagovor. Revno je obavljao svećeničku službu kao duhovnik i ispovjednik mnogih osoba. Preminuo je 23. rujna 1968., blaženim je proglašen 1999., a svetim 16. lipnja 2002. godine. Padre Pio jedan je od najpopularnijih svetaca modernoga doba koji i svojim životnim primjerom i nebeskim zagovorom nebrojenu mnoštvu pokazuje put do Krista.

> Padre Pio je prebolio španjolsku gripu i poručio: ‘Nemojte se nikada bojati i stavite se pod zaštitu Gospe’

Knjiga će biti od pomoći svima onima koji osjećaju očaj, nesigurnost ili žive u strahu te će im uliti nadu i utjehu. „Živi mirno i ne budi pretjerano zabrinut, jer ako Duh Sveti želi djelovati slobodnije u tebi, treba mu smirenost i spokoj. Sve tjeskobne misli su pogreška jer se nemate razloga bojati. Gospodin djeluje u vama, tako da ne morate ništa učiniti nego ostaviti vrata svoga srca širom otvorena da on može raditi kako želi“, jedna je od misli sv. Padra Pija iz ove jedinstvene knjige meditacija koja je dostupna u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.