Održan festival duhovne glazbe “Salve Ragina” uoči proslave u Kninu

Foto: facebook

U sklopu priprave za svetkovinu posvete Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta 04.08. te proslave obljetnice „Oluja 95“, proteklog vikenda, održan je treći po redu festival duhovne glazbe „Salve Regina“-Dani Slave i hvale Božje – Knin 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naziv festivala je preuzet sa pralika Gospe pronađenog u Biskupiji kraj Knina. Najstariji Gospin lik u Hrvata. – Salve Regina i Salve Virgo što znači Zdravo kraljice Zdravo djevice. Ovaj festival se zove tako jer so održava Gospi u čast zadnji vikend u mjesecu srpnju. Dani slavljenja započeli duhovnom obnovom koju je predvodio fra Ivica Omazić uz animiranje VIS Davida.

Večernju misu na dan Koncerta predvodio je fra Ivan Maletić, a misu su animirali – zajednica Dobri pastir iz Klisa i Kaštela. Nakon mise članovi Povijesne postrojbe kralja Dmitra Zvonimira svečano suiznijeli pralik ispred ulaza u crkvu. Tada je krenulo slavljenje kroz pjesmu i molitvu, a sudionici festivala su bili:

Fra Marin Karačić, Fra Ðuro Ravenšćak,Vis Otkrivenje, Dobri Pastir Kaštela/Klis i Vis David. Molitve i nagovore, pred okupljenim kninjanima i nihovim prijateljima, tijekom cijelog koncerta predvodili su članovi zajednica Obnove u Duhu Svetom Splitsko-Makarske Nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.