Otvoreno ‘Najmanje kazalište na svijetu’ u Brseču

U Brseču, mjestu na obroncima Učke, u petak je počelo djelovati “Najmanje kazalište na svijetu”, koje će se prijaviti i za Guinessevu knjigu rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazalište s dvanaest mjesta za odrasle i nešto više za djecu, utemeljili su bračni par Anton Železnik i Mihaela Sirotnjak Železnik u okviru njihova Teatra Oz.

Kako je kazao Anton, doselili su se u obližnju Mošćeničku Dragu prije nekoliko godina i tragali za prikladnim prostorom u kojem bi mogli priređivati kazališne predstave i druge priredbe. Našli su ga u Brseču, mjestu zbijenih kuća na vrhu klisure iznad mora gdje, kako je rekao Anton, nije moguće otvoriti najveće, pa su otvorili “Najmanje kazalište na svijetu”.

Ono se sastoji od jedne prostorije u kojoj se za publiku mogu postaviti stolci ili se može sjediti na jastučićima na podu. Na katu iznad je radionica u kojoj će Anton Železnik popravljati puhačke instrumente, što je njegov zanat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gledatelji bila su brsečka djeca, koje je bilo toliko da su morala u više skupina pogledati ulomak iz predstave Teatra Oz “Prapriča”.

Otvorenje kazališta održano je u sklopu Festivala neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske (FEN), koje se održava četvrtu godinu za redom u Opatiji.

Okupljenim mještanima i gostima, sudionicima festivala obratili su se ravnateljica ustanove Festival Opatija Rajna Miloš i zamjenik načelnika općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je u okolnim uličicama otvorena izložba umjetničkih instalacija Saše Jantoleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.