Papa Franjo na misi o francuskom svećeniku mučeniku

Foto: Fah

Papa Franjo govorio je u srijedu u zoru o “mučeniku” Jacquesu Hamelu, francuskom svećeniku kojega su zaklali džihadisti u njegovoj crkvi i potvrdio da je ubijanje u ime Boga “sotonski” čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako bi bilo dobro da sve vjeroispovijesti proglase da je ubijanje u ime Boga sotonsko”, kazao je papa u propovijedi u prisustvu približno 80 hodočasnika biskupije u Rouenu, na sjeverozapadu Francuske.

U modernoj kapeli rezidencije Sveta Marta u Vatikanu gdje svakog dana drži misu u 7 sati, fotografija oca Hamela s potpisom Pape postavljena je na oltaru.

“Danas u Crkvi ima više kršćanskih mučenika nego u prvim stoljećima”, izjavio je Papa u propovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kršćani pate zatočeni, mučeni, ubijani jer se ne odriču Isusa Krista”, naglasio je on. “Ta je okrutnost sotonska”.

Francuski svećenik bio je “dobar čovjek, blag”, a ubijen je “kao zločinac”.

Papine riječi o mučeništvu svećenika daju naslutiti postupak beatifikacije sljedećih godina, no na biskupiji je da skupi potrebne dokumente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.