Papa upozorava: ‘Rodna ideologija je projekt koji potkopava čovječanstvo i istinsku raznolikost ljudi’

Foto: Fah

Papa Franjo ponovno je u novoj knjizi posvećenoj poljskom papi Ivanu Pavlu II., osudio “zlo” rodne ideologije, rekavši da nastoji izbrisati sve razlike između muškaraca i žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu pod naslovom San Giovanni Paolo Magno (“Sveti Ivan Pavao Veliki”) priredio je otac Luigi Maria Epicoco kako bi obilježio stotu obljetnicu rođenja Ivana Pavla i uključuje komentare pape Franje u svakom poglavlju. Knjiga koja obilježava život i učenja pape Ivana Pavla II. bit će objavljena 11. veljače, no izdavač je već objavio dijelove knjige, prenosi Breitbart.

> (FOTO) Kardinal o odluci USUD-a: ‘Manipulacijama se nastoji zamagliti narav obitelji, a u zakon uvesti nova ‘ljudska prava’ s ideološkim obilježjima’

> Papa Franjo jasno protiv rodne ideologije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je upozorio da rodna ideologija “želi prešutno u korijenu uništiti stvaralački naum koji Bog ima za svakog od nas – a to je različitost i posebnost – i sve učiniti istovrsnim i neutralnim”.

“To je napad na različitost, na Božju kreativnost, na muškarca i ženu”, rekao je papa i dodao: “Ovaj pokušaj uniformiranosti doveo je do samouništenja, jer je to ideološki projekt koji ne uzima u obzir stvarnost, istinsku raznolikost ljudi, jedinstvenost svakog, razliku svakog pojedinca. Rodna ideologija želi potkopati čovječanstvo na svim područjima i u svim mogućim obrazovnim oblicima kulturnim nametanjem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papino upozorenje o pravnoj redefiniciji obitelji 

Papa Franjo je već godinama kritičar rodne ideologije. 2016. godine rodnu teoriju nazvao je „velikim neprijateljem braka” rekavši da je ideologija roda dio globalnog rata protiv tradicionalnog braka.

Svjedoci smo „globalnog rata za uništavanje braka“ u kojem rodna teorija igra ključnu ulogu, boreći se „ne oružjem, već idejama“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste je godine Sveti Otac objavio tekst o braku i obitelji zvanoj Radost ljubavi (Amoris Laetitia) u kojem je podvukao jedinstvenu vrijednost majčinstva i očinstva.

Također je rekao da “pravna dekonstrukcija obitelji” koja se odvija u mnogim zemljama ne može biti dobra za budućnost društva. Neprihvatljivo je uspostavljanje braka između osoba istog spola”, rekao je.

Prošlog ljeta je Sveta Stolica objavila tekst koji treba pomoći učiteljima u katoličkim školama da se odupru rodnoj ideologiji koja “niječe prirodne razlike između muškarca i žene” i da daju prednost dijalogu i otvorenosti.

Tekst pod nazivom “Muško i žensko stvori ih!” potvrđuje važnost obitelji koji čine otac i majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.