Pasionska baština: Večeras Pergolesijeva ‘Stabat mater’, u srijedu koncert zbora Palma

koncert
Foto: Pasionska baština

Pasionska baština najavljuje svoje ovogodišnje završne programe. Koncerti završavaju s velikom srijedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras u Zaprešiću  – Pergolesi: Stabat mater

Večeras će, u crkvi Marije Kraljice Apostola u Zaprešiću održati koncert Ženski zbor vokalnih sastava Siska i Petrinje, Zagrebačko komorni orkestar, te solistice Margareta Klobučar (sopran) i Tihana Herceg-Ivšić (mezzosopran), pod dirigentskim vodstvom Jelene Blašković i Franje Bilića, a izvest će oratorij Stabat mater G. B. Pergolesija.

Veliki ponedjeljak: Izložba knjiga

31. svečanosti Pasionske baštine ovih dana ulaze u svoju završnicu: na Veliki ponedjeljak u 12h otvara se izložba knjiga iz Zbirke rijetkih knjiga i rukopisa, Zaštićenog fonda i naslovnih plakata izložbi Pasionske baštine u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6. Izložba će biti otvorena do 20. travnja.

Veliki utorak:  Glazbeno-poetska večer vokalnog ansambla Celeste

Na Veliki utorak u crkvi sv. Obitelji, Avenija Marina Držića 31, glazbeno-poetsku večer održat će vokalni ansambl Celeste, pod vodstvom mo. Jasenke Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika srijeda: Koncert Akademskog zbora Palma na zagrebačkom Jordanovcu

Na Veliku srijedu, u crkvi Bezgrješnoga Srca Marijina na Jordanovcu, posljednji koncert ovogodišnjih Svečanosti Pasionske baštine, održat će Akademski zbor Bazilike Srca Isusova ‘Palma’, na kojemu će kroz četrnaest skladbi hrvatskih skladatelja i orguljskih improvizacija orguljaša Hrvoja Trinkija, glazbenim razmatranjem izmoliti četrnaest postaja Križnoga puta.

Ukupno 29 programa

Iz organizacije Pasionske baštine su poručili:

“Ovogodišnje 31. Svečanosti Pasionske baštine održale su se od 4. ožujka, (prvi korizmeni petak), te sadržavale čak 29 programa, od kojih 19 glazbenih (umjetničkih, amaterskih, tradicijskih/pučkih), tri izložbe, tri književna susreta i dva okrugla stola. Na programima je sudjelovalo više od 400 izvođača, te gotovo tisuću posjetitelja. Mrežne stranice Pasionske baštine, kao i one na društvenim mrežama, bile su redovito ažurirane, te su dosegnule gotovo 16 tisuća pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog poznatih okolnosti vezano uz obnovu crkvi i orgulja u središtu Zagrebu, ovogodišnje 31. Svečanosti Pasionske baštine održale su se u crkvama u širem području Grada Zagreba, te u Velikoj Gorici, Zaprešiću, uz nastup u Sarajevu (BIH). Posebnu zahvalu upućujemo svim župnicima koji su vrata svojih crkvi otvorili programima Pasionske baštine, te se angažirali oko pripreme, organizacije i izvedbe koncertnih programa.

Blagoslovljene nadolazeće dane Velikoga tjedna, vremenu promišljanja, razmatranja, molitve i obraćenja, svim sudionicima 31. Svečanosti Pasionske baštine, prijateljima, štovateljima, posjetiteljima i kolegama, uz posebnu zahvalu svim medijima koji su pratili programe, te sretan i blagoslovljen Uskrs, koji neka nam bude novo ohrabrenje, poziv i poticaj biti nada i svjetlo jedni drugima,
želi vama i vašim najmilijima

Eva Kirchmayer Bilić, predsjednica Udruge Pasionska baština sa suradnicima”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.