Peto izdanje Brač Film Festivala od 7. kolovoza u Supetru

Zagreb, 16.08.2018 - Dugometražni igrani film "Lada Kamenski" redateljice Sare Hribar i redatelja Marka Šantića, snimljen prema scenariju Sare Hribar, uvršten je u konkurenciju 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova. foto HINA/ HAVC/ ik

Ovogodišnje, peto izdanje Brač Film Festivala održat se u Supetru od 7. do 9. kolovoza, s projekcijama dječjih filmova, kratkometražnih filmova studenata filmskih akademija i debitantskih dugometražnih igranih filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival će u ljetnom kinu otvoriti film “Lada Kamenski” Sare Hribar i Marka Šantća, koji je na Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio, među ostalim, nagradu Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni film.

Iduću večer prikazuje se francuski film “Shiny Shrimps” redatelja Cédrica Le Galla i Maxima Govara, a posljednju film Miloša Avramovića “Južni vjetar” koji je oborio rekorde gledanosti u kinima diljem regije.

Drugu festivalsku večer obilježit će i kratkometražni program, u amfiteatru Waterman Resorta svoje će filmove prikazati studenti filmskih akademija. Ove godine to su “Brazilka” ( Sara Marković), “Obrok” (Abhiroop Basu), “Sahrana” (Tin Meze), “Peti kat lijevo” (Renata Lučić) te “Mi smo vidjeli ljeto” ( Nikola Stojanović).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najmlađe je pripremljen program u Osnovnoj školi Supetar, s filmovima “Nogometaši” redatelja Miguela Angela Lamate, “Moj dida je pao s Marsa” (Dražen Žarković, Marina Andree Škop) te “Sune i Sune” ( Jon Holmberg).

Glazbeni program donosi After party na kojemu će nastupiti hrvatski kazališni i filmski redatelj DJ Mario Kovač, dok će na zatvaranju 5. Brač film festivala u ljetnom kinu nastupiti pjevač Dino Jelusić s gošćom Ginom, pjevačicom grupe Detour.

Tijekom trajanja Festivala na zidovima ljetnog kina održat će se izložba fotografija lokacija otoka Brača prikupljenih za potrebe projekta ‘Filming on Brač’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.