Počinje 6. Karlovački kazališni festival

Foto: Facebook KaKaFe Festival

Karlovački kazališni festival, 6. KaKaFe, koji počinje u srijedu, 26. lipnja u sklopu karlovačkog Zvjezdanog ljeta, publici će do Dana grada 13. srpnja u Gradskom kazalištu Zorin dom ponuditi četiri kazalište predstave i tri koncerta Hrvatske flautističke akademije, a u Domu OSRH Zrinski operu “Carmen” u izvedbi osječkog HNK, najavljeno je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog su mjeseca na programu predstave “Tarzan” zadarskog HNK, “Oskar i gospođa u ružičastom” Družine Mare i Žar ptice, “Tajkuni” Glumačke družine Histrion te praizvedba predstave “S.O.S ili sve o Sofi” kazališta Zorin dom.

Operu Carmen, u režiji Kobieja van Rensburga izvest će 10. srpnja, pod ravnanjem Filipa Pavišića solisti, zbor, orkestar i plesna skupina osječkog HNK, uz dječji zbor Osječki zumbići i Vokalni ansambl Brevis.

Praizvedba predstave “S.O.S. ili sve o Sofi” u režiji Jerneja Kobala na programu je 29. lipnja, a ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan istaknuo je kako je riječ o “malom i slatkom djelu rađenom po scenariju češkog pisca Patrika Hartla”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumac Peđa Gvozdić rekao je da je predstava suvremena te da govori o ljubavi, ali suvremenoj, više materijalističkoj nego pravoj ljubavi. “Ovo je priča o sofi i Sofi koja zbližava i razdvaja, nasmijava i rastužuje”, dodao je.

Redatelj Kobal predstavu je nazvao “komedijom u tri čina na vječnu temu odnosa parova, koji su malo komični, a mjestimično i tragični kada par vidi da dalje ne ide, a ipak ostaje zajedno, što predstavu, koja donosi svakodnevne situacije, čini aktualnom i zanimljivom“.

“S.O.S.” je 44. premijera Zorin doma od 2013. godine, otkako ima svoj profesionalni ansambl, ako se računaju i premijere Dramskoga i Baletnog studija, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve programe KaKaFe-a ulaz je besplatan.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.