Poslušajte novu duhovnu pjesmu mladih župe Voloder i Ivane Marić ‘Ti si’

Foto: Kristijan Jalšić

Nakon pobjede na 9. Festivalu „Svjetlost dolazi Zadar“ s pjesmom „Obrati me“, grupa iz Župe Voloder „Afterlife“ snimila je novu pjesmu, hrvatsku verziju engleske pjesme “You are”, odnosno španjolske “Eres”. Pjesma je toliko posebna, baš poput vatre o kojoj pjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi iz Župe Voloder sudjelovali su 2019. po prvi put na Mladifestu u Međugorju gdje se za vrijeme pričesti pjevala engleska verzija ove pjesme. Pjesma je svojom ljepotom i Duhom nadahnula mnoge, pa tako i Kristijana Jalšića koji ju je odmah pri povratku iz Međugorja preveo.

„Uskoro je naš zbor “Antunova srca” počeo pjevati pjesmu u crkvi, a nastup na Voloderskoj jeseni bio je prekretnica za pjesmu. Snimka nastupa našeg zbora objavljena je na YouTubeu i u grupi na Facebooku gdje se nalaze Crkveni glazbenici. Nedugo nakon objave videa u toj Facebook grupi mnogo ljudi počelo mi se javljati za tekst i akorde pjesme. Mnogima se pjesma svidjela, pa sam tako slao tekst i akorde svima koji su me tražili i ubrzo se pjesma proširila među mladima”, govori Kristijan.

Pjesmu je na Ljiljanima 2020. zajedno sa zborom “Antunova srca” izvela Marina Matošević (koja je ujedno otpjevala i back vokal u ovoj verziji) te su mnogi zborovi počeli izvoditi pjesmu u svojim župama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma poput vatre

Pjesma je pogotovo postala popularna na Duhovno-duhovitim večerima kod fra Stjepana Brčine u Zagrebu u izvedbi grupe Amorose, koje su također snimile pjesmu i objavile ju na YouTube kanalu Nova Eva.

“Pjesma je toliko posebna, baš poput vatre o kojoj pjeva, rasplamsala se i raširila među mladima. Pitali smo Ivanu za suradnju i odmah je pristala. Surađivati s njome bilo je zaista predivno i smireno iskustvo unatoč tome što se scenarij spota promijenio u trenutku i što smo se svi smrzli prilikom snimanja, ali ništa od toga nije bilo bitno jer su nam srca gorjela… a i grijale su nas riječi pjesme”, šali se Kristijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Nagrada publike Festivala duhovne glazbe u Zadru za pjesmu ‘Obrati me’
> U vrijeme komunizma tukli ga da se odrekne Crkve: Najstariji hrvatski orguljaš svira i u 90.

“Od srca zahvaljujemo Ivani što je pristala postati dio pjesme Ti si”, dodaje.

Pjesmu su snimili u suradnji s pjevačicom Ivanom Marić. Glavni vokal uz Ivanu je Ivona Bunčić, akustičnu, električnu i bass gitaru odsvirao je Marko Javorski, koji je također obavio snimanje i produkcijski dio. Klavijature je odsvirao Kristijan Jalšić, a violinu Katarina Kutnar. Back vokal je Marina Matošević. Mix & master pjesme napravio je Vedran Doležal iz Kutine, a jedan dio snimanja odvio se i u Penthouse studiju u Zagrebu. Za vizualni dio, odnosno spot, zaslužni su Dominik Engler, Kristijan Jalšić i Gordan Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Kristijan Jalšić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.