Poslušajte novu pjesmu Alana Hržice i Molitvene zajednice Srce Isusovo!

Foto: Alan Hržica

“Gledaj On te Gleda” stara je pjesma svete Terezije Avilske koju su odlučili snimiti Alan Hržica i Molitvena zajednica Srce Isusovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveta Terezija Avilska rodila se 28. ožujka 1515. u Avili, glavnom gradu istoimene pokrajine u Staroj Kastiliji. Stupila je u samostan karmelićanki od Utjelovljenja u Avili. Bila je promišljena i odlučna žena. U samostanu, u to vrijeme bilo je takvo ozračje koje nije poticalo na savršenost i svetost.

Tko se želio posvetiti, morao je to činiti na vlastitu inicijativu, uz rizik da bude ismijan, šikaniran i onemogućavan. Sv. Terezija dobila je poticaj od Boga da se izdigne iznad toga i da pokrene obnovu Karmela. Zbog obnove Karmela Terezija je krstarila cijelom Španjolskom. Nije više bilo poteškoće i zapreke koja bi je zaustavila. Njezina pisana djela su: Knjiga Gospodinovih smilovanja, u kojoj je majstorski i duboko psihološki opisala povijest svoga života, Put savršenosti, Stanovi ili grad duša, Utemeljenja, kao i nebrojeni odgojni spisi te svjedočanstva uzvišene mistične lirike, a jedna od njih je i pjesma čiji prepjev donosimo ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molitvena zajednica Srce Isusovo okuplja mlade iz cijele Hrvatske svakog utorka na Kamenitim Vratima. Ponekad i više od 500 mladih svojom pjesmom, molitvom i konkretnim djelovanjem žele donijeti nešto pozitivno svom gradu i zemlji. Glavno poslanje zajednice jest molitva, slavljenje i zahvale Gospodinu Isusu Kristu i njegovoj presvetoj majci Mariji na otvorenom odnosno „na ulici“.

Do sada su poduprli niz inicijativa od kojih su neke: „Ne dirajte djecu“, Zapalimo svijeću za progonjene krščane i karitativan rad te posjete dječjim bolnicama i domovima za napuštenu djecu. Molitvena zajednica nastala je 2012. godine pod vodstvom patera Ivana (Ike) Mandurića i mladog glazbenika Alana Hržice, koji već iza sebe ima nekoliko uglazbljenih duhovnih pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.