Predstavljanje knjige fra Marija Knezovića ‘Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću’ večeras u Zagrebu

Foto: Hrvatsko nadzemlje

U ponedjeljak, 27. siječnja, u Zagrebu će biti predstavljena knjiga „Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“ autora dr. fra Marija Knezovića. Bit će to prigoda u formi razgovora doznati u kakvom medijskom okruženju živimo i kako u tom ozračju govoriti o istini, protiv laži i manipulacija, te navještaju Radosne vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: MK

Sudionici programa su: Sveučilišni profesori Jerko Vaković i Danijel Labaš, urednica s Hrvatskoga katoličkoga radija Diana Tikvić, autor fra Mario Knezović i Klara Špančić s Hrvatske radiotelevizije.

U glazbenim dionicama nastupaju franjevački bogoslovi.

Predstavljanje će biti 27. siječnja u 19 sati u dvorani Franjevačkoga samostana u Dubravi u Zagrebu, Avenija Gojka Šuška 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što knjiga donosi?

Knjiga obrađuje i analizira ulogu komunikacijskih kanala u djelovanju Katoličke crkve općenito. Posebno se donose dokumenti koji govore o sudjelovanju Crkve u Hrvata u medijima. Po prvi put je istražena medijska prisutnost župa u javnosti, te aktivnosti pastoralnih djelatnika (svećenika) i institucija Crkve na medijskome polju. Bosna i Hercegovina ovom knjigom postaje prva zemlja na svijetu koja je na ovakav način obradila odnos medija, osobito digitalnih, i Katoličke crkve u jednoj zemlji.

Knjiga ima četiri poglavlja: Kršćanstvo i Katolička crkva u BiH, Evangelizacija, Odnosi s javnošću i mediji, Rezultati istraživanja. Knjiga donosi i pastoralne smjernice za sudjelovanje Crkve u svijetu medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladnik knjige je Sveučilište iz Mostara. Recenzenti knjige su: Prof. dr. sc. Jerko Valković, prof. dr. sc. Zoran Tomić, prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Iko Skoko. Knjiga je bogato opremljena i dizajnerski uređena. Ima 251 stranicu i tiskana je u tiskari „Suton“ sa Širokoga Brijega. Autor knjige je pastortalni djelatnik, župnik, predavač na fakultetu, medijski djelatnik i doktor informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću fra Mario Knezović iz Posušja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.