Predstavljanje studenata dramskih umjetnosti na 4. PitchADU

Zagreb, 18.6.2019. - Četvrto izdanje PitchADU predstavit će u utorak 18. lipnja na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12 projekata studenata završnih godina diplomskih filmskih studija ADU-a, a program susreta studenata i predstavnika profesionalog svijeta uključuje i po jedan masterclass, konferenciju te tribinu. foto HINA/ ml

Četvrto izdanje PitchADU predstavit će u utorak 18. lipnja na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12 projekata studenata završnih godina diplomskih filmskih studija ADU-a, a program susreta studenata i predstavnika profesionalog svijeta uključuje i po jedan masterclass, konferenciju te tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PitchADU (Pitching forum ADU) je projekt kojim se studentima kroz prezentaciju vlastitih završnih projekata omogućuje pristup profesionalnom svijetu.

Ove godine, predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima predstavit će se ukupno četiri kratkometražna te jedan dugometražni igrani film, dva dugometražna dokumentarna filma, po jedna dokumentarna TV serija i YouTube serijal, te tri video igre.

U sklopu 4. PitchADU-a održat će se i masterclass “Umijeće rizika i kako ga steći” filmskih redatelja Nebojše Slijepčevića i Roka Bičeka. Predavanje će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Na uvodnoj konferenciji “Edu4Games”, koja je na rasporedu nakon masterclassa, trogodišnji ESF projekt zajednički će predstaviti njegov nositelj i partneri projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt “Edu4Games”, vrijednosti oko 4 milijuna kuna, u potpunosti je financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo 22. ožujka 2019. godine te će se provoditi 36 mjeseci. Korisnik projekta je ADU, uz sudjelovanje partnera, Akademije likovnih umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta — Studij dizajna, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta organizacije i informatike.

Na Uvodnoj konferenciji sudjelovat će i Klaster hrvatskih proizvođača videoigara, tvrtke i profesionalci iz područja videoigara koji će doprinijeti kvalitetnoj provedbi projektnih aktivnosti.

Glavnom dijelu događaja – pitchingu, prethodit će tribina na temu “Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?”, u organizaciji Zaklade Solidarna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. PitchADU će ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, Društva hrvatskih filmskih redatelja i drugih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače videoigara. Svaki predstavljeni projekt imat će priliku osigurati sufinanciranje, partnere ili suradnike.

Tijekom pitchinga, izlagači će imati na raspolaganju maksimalno osam minuta — prvih pet minuta namijenjene su predstavljanju projekta, ekipe i prikazivanju videomaterijala, a preostale tri minute pitanjima žirija i publike. Tročlani stručni žiri kojeg ove godine čine redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od pet tisuća kuna za najbolji pitch.

Osim glavne nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada tvrtke Cateia Games — mentoriranje jednog tima s radionice “Dizajn i razvoj videoigara” u daljnjem razvoju projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji PitchADU realiziran je uz financijsku podršku Društva hrvatskih filmskih redatelja i Solidarne zaklade za ljudska prava i solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.