Predstavljena nova knjiga pape Franje „Politika i društvo” – Papa bez filtera!

Foto: Ika

Nakladna kuća Verbum predstavila je na konferenciji za medije održanoj u Splitu u četvrtak, 21. ožujka, novu knjigu pape Franje „Politika i društvo”, javlja Ika. U knjizi razgovora ‘Politika i društvo’ Papa se otvoreno i s puno humora izjašnjava o temama koje su od velike važnosti za svakog čovjeka: ekonomskoj nejednakosti, globalizaciji i kulturnoj raznolikosti, fundamentalizmu, sekularizmu, dijalogu između kršćana i ateista, o tradiciji, modernosti, obitelji, perspektivama mladih, običajima, europskomu identitetu itd.

Nakladna kuća Verbum objavila je novu knjigu Pape Franje pod naslovom Politika i društvo – Papa bez filtera!, a koja je plod razgovora s uglednim francuskim sociologom Dominiqueom Woltonom. Knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Tijekom godinu dana Wolton se čak dvanaest puta susreo na osobnom razgovoru s papom Franjom, a rezultat tih susreta ova je jedinstvena knjiga intervjua u kojoj Papa sasvim otvoreno i bez zadrške progovara o kršćanstvu, kulturi, politici i društvu uopće.

Temeljna pitanja su vrlo značajna: koje je naravi društveni i politički angažman Crkve i po čemu se on razlikuje od političkoga djelovanja; što spaja, a što razdvaja duhovnost i političko djelovanje? Kako izbjeći da se angažman Crkve ne svede na nešto što bi bilo usporedivo s djelovanjem kakva globalnoga političkog čimbenika ili nevladine organizacije?

Na tim polazištima Papa se po prvi put cjelovito i konkretno izjašnjava i o vrlo osjetljivim temama koje su od velike važnosti za svakog čovjeka bez obzira na svjetonazor: ekonomskoj nejednakosti, kapitalizmu, siromaštvu, globalizaciji i kulturnoj raznolikosti, ranjivim skupinama, o migracijama, fundamentalizmu, sekularizmu, međukulturnim i međureligijskim pitanjima, dijalogu između kršćana i ateista, o tradiciji, modernosti, obitelji, perspektivama mladih, običajima, o Europi, europskomu identitetu i jedinstvu Europe te prijetnji rata.

Progovarajući o najvećim društvenim izazovima 21. stoljeća papa Franjo istodobno nudi i svoju viziju zaštite ljudskoga dostojanstva i mogućnosti zajedništva bez ideološkoga nadmetanja i dominacije.

Njegove izravne riječi, bez imalo konformizma i stereotipa, počesto popraćene i finim humorom, bit će zacijelo zanimljive i poticajne ljudima najrazličitijih uvjerenja.

Knjiga Politika i društvo u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Ika