Subota u 8 i 30 sati: Dođite na mušku molitvu krunice u Zagreb ili u neki od devet hrvatskih gradova

Foto: fah

Sutra od 8.30 sati održava se muška molitva krunice u čak deset hrvatskih gradova. U Zagrebu se moli na Trgu bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunicu će muškarci moliti i u ovim gradovima: Karlovac, u 8.30 sati, u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa), Osijek, u 10 sati, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale), Slavonski Brod, u 17 sati, na Korzu (kod grba grada), Split, u 8.30 sati, na Peristilu, Šibenik, u 8.30 sati, na Trgu Krešimirova doma, Trogir, u 8.30 sati, na Trgu sv. Ivana Pavla II., Vinkovci, u 8.30 sati, na središnjem gradskom trgu (kod kipa Presvetoga Trojstva), Virovitica, u 8.30 sati, kod križa u Vojarni (skretanje za halu Viroexpo), Zadar, u 8.30 sati, ispred katedrale sv. Stošije.

>Novi Matićev prostački ispad; molitelje krunice usporedio s Hitlerom i poručio: Postoji izraz koji se zove masturbiranje

Moli se na sljedeće nakane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Pročitajte poziv u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozivamo i ostale hrvatske gradove da mole s nama na ovu prvu subotu u mjesecu.

Potičemo sve sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h, i da poste u petak na tu nakanu.

Ovim putem upozoravamo molitelje da ne daju izjave za medije jer se ne nalazimo na molitvi da bismo bili medijske zvijezde nego da bismo zagovarali za naš narod i Crkvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Dr. Đurović: Molimo i molit ćemo gdje hoćemo, to nitko nikome ne može zabraniti

Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci.

Vidimo se 1. travnja na Trgu bana J. Jelačića, trgu svih Hrvata, i na ostalim javnim mjestima diljem Hrvatske na kojima se moli krunica!”, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.