Svjetska premijera: Mary Poppins se vraća

Foto: snimka zaslona

U Los Angelesu, britanska dadilja Mary Poppins u četvrtak je imala “gotovo savršeni” povratak na film više od 50 godina nakon što je očarala gledatelje širom svijeta. Film se počinje prikazivati 19. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska premijera filma “Mary Poppins se vraća”, čija je radnja smještena 20 godina nakon prvog filma koji je proslavio Julie Andrews, održana je u Los Angelesu. Film s novom glumačkom postavom i glazbom nostalgično se prisjetio i originala iz 1964. Tada su u “Mary Poppins” glumili Andrews i Dick Van Dyke a uloga je glumici donijela Oscara dok su pjesme poput “A Spoonful of Sugar” i “Supercalifragilisticexpialidocious” postali filmski glazbeni klasici.

U “Mary Poppins se vraća” Emily Blunt igra ulogu stroge i nježne, raspjevane dadilje koja se spustila u London početkom 20. stoljeća kako bi se brinula o djeci sada odraslih Banksovih koji su bili djeca u originalu iz 1964.

Poput izvornog filma i “Mary Poppins se vraća” ima elemente fantazije i mnogo plesnih točaka. Čak su se pojavili i animirani plesajući pingvini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno se radi o nostalgičnom putovanju u prošlost i odavanju priznanja tim nevjerojatnim filmovima s kojima smo rasili i koji prestavljaju sve što pamtimo kao djeca”, rekla je Blunt novinarima na crvenom tepihu.

“Ipak, napravili smo nešto novo i mislim da je to film koji je prepun osjećaja i veselja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulogu koju je u originalu igrao 1964. Van Dyke sada igra Lin-Manuel Miranda no ne radi se o mladom dimnjačaru nego o nažigaču. Van Dyke (92) pozdravljen je ovacijama na premijeri a u filmu ima cameo ulogu bankara koji pleše step.

Redatelj Rob Marshall kazao je da je prihvatio režirati nastavak jer je osjećao da svijet utreba malo magije koju nosi Poppins.

U filmu “Mary Poppins se vraća” igraju i britanski glumci Ben Whishaw i Emily Mortimer, a Meryl Streep također ima cameo ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.