Site icon narod.hr

Thompson: ‘Ministarstvo ljubavi’ koristilo moju glazbu bez dozvole

Foto: Fah, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

U filmu ‘Ministarstvo ljubavi’, koji vrijeđa udovice poginulih branitelja, redatelja Pave Marinkovića u jednoj od scena čuje se poznata pjesma ‘Vjetar s Dinare’ Marka Perkovića Thompsona, a na odjavnoj špici istaknuta mu je zahvala što je za potrebe filma ustupio tu pjesmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Hasanbegović o ‘Ministarstvu ljubavi’: ‘Javnost mora znati kakvi se filmovi snimaju s javnim novcem – problem je HAVC’

Danas se oglasio i Marko Perković Thompson te ističe o tome ne zna ništa.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film. Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Perković Thompson

> Kulturna politika RH: 800 tisuća eura našeg novca za loš film koji blati Hrvatsku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uvredljiv film “Ministarstvo ljubavi” čiji je proračun iznosio oko 800.000 eura i uglavnom financiran novčanim sredstvima HAVC-a, uz češku koprodukciju i HRT. Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) podupro je takav film koji prati dvojicu inspektora u potrazi za udovicama hrvatskih branitelja koje krše novi obiteljski zakon prema kojemu gube novčanu naknadu ako žive u izvanbračnoj zajednici.

> Javor Novak: ‘Ministarstvo ljubavi’ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja izrazito je dosadan i negledljiv film

“U poznatoj odrpanoj jugo-maniri treba svim sredstvima ocrnjivati Domovinski rat, poglavito i konkretno hrvatske branitelje, a sada evo, krive su i udovice”, ocijenio je u svojoj kritici književnik Javor Novak, ističući da je riječ o izrazito dosadnom i negledljivom filmu.

> Zorica Gregurić o filmu koji se izruguje udovicama hrvatskih branitelja: Moralna nakaznost i umjetničke slobode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj film koji je dobio velika novčana sredstva, snimao se 2016. godine na lokacijama oko Drniša, Nacionalnog parka Krka te u Zagrebu, a premijerno je prikazan na Pulskom filmskom festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version