U Otočcu osnovan novi ogranak Matice hrvatske

ogranak
Montaža: Narod.hr, izvor: Fah, Matica hrvatska

U Narodnoj knjižnici Otočac osnovan je novi ogranak Matice hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku osnivačke skupštine, okupljene članove Matice hrvatske iz Otočca, goste i predstavnike medija pozdravio je Anđelko Zdeslav Kaćunko, nositelj inicijative za obnovom djelovanja Matice hrvatske u Otočcu, odnosno osnivanja Ogranka, objavila je Matica hrvatska na svojoj stranici.

U ime Središnjice Matice hrvatske prigodno se obratio član Glavnog odbora MH Stjepan Sučić. Prisutne su pozdravili predsjednica OMH u Gospiću Ana Lemić, predsjednik OMH u Ogulinu Hrvoje Magdić i Miroslav Razum, član OMH u Ozlju.

Možda će vas zanimati

Matica hrvatska apelira: Zaustavimo nasilje u našoj zemlji

Matica hrvatska uputila je apel „Zaustavimo nasilje u našoj zemlji“ vezan za porast nasilja u Republici Hrvatskoj.Tekst se nastavlja ispod oglasa ”Proteklih dana i tjedana...

Novi ogranak usmjerit će aktivnosti prema novim članovima

Predstavnik Ličko-senjske županije Milan Ostović pozdravio je nazočne te obećao svesrdnu pomoć novoosnovanu ogranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Hrvatski sabor donio Zakon o hrvatskom jeziku: Ovako je reagirala Matica hrvatska

Tijekom radnog dijela, Skupština je donijela Pravila te odluku o osnivanju Ogranka Matice hrvatske u Otočcu. Za predsjednika je izabran Anđelko Zdeslav Kaćunko, a za potpredsjednika Milan Kranjčević. Za tajnicu je izabrana Verica Dasović.

Izvor: Matica hrvatska

Vezano za buduće djelovanje ogranka, novo Predsjedništvo najavilo je da će usmjeriti aktivnosti prema privlačenju novih članova, ali i pridonositi kulturnom rastu Otočca i Gacke te se čvrsto povezati sa svim ograncima MH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.