U varaždinskom HNK održan sjajni bal

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u petak navečer održan je 21. Varaždinski sjajni bal u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinski sjajni bal “vratio” se nakon jedne godine stanke jer prošle godine nije održan zbog pomanjkanja financijskih sredstava. Ove je godine održan i kao dio kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

“Varaždinski sjajni bal je jedini u Hrvatskoj, to je tradicija koja podsjeća na vremena kad je Varaždin bio bogat balovima. Gradovi s tako bogatom tradicijom kao što je ima Varaždin moraju shvatiti da bal nije trošak već ulaganje u kulturu”, rekla je predsjednica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice Ingeborg Jurić.

Među gostima je bila i veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj, Andrea Ikić-Böhm, koja je istaknula da voli Varaždin i vrlo rado ovamo dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje imam puno prijatelja i ovaj bal je sjajno mjesto za druženje. U Austriji je sada sezona balova, ali ovaj varaždinski ima jednu posebnu kvalitetu, gotovo obiteljsku atmosferu”, kazala je asutrijska veleposlanica.

Troškovi organizacije Varaždinskog sjajnog bala su oko 200.000 kuna, a Grad Varaždin je pokrovitelj manifestacije koju sufinancira s 50.000 kuna. Upravo gradonačelnik sa suprugom, prvim valcerom, tradicionalno otvara Varaždinski sjajni bal.

“Drago mi je da nastavljamo. Možda stanka i nije bila loša jer smo posložili neke stvari. Žao mi je samo zbog lošeg vremena pa jedan dio najavljenih gostiju nije došao. Ipak, tradicija se nastavlja, kroz kulturu stvaraju se prijateljstva i ostvaruju kontakti pa i gospodarski. Ova je jako dobra priča za Varaždin i ona je ušla u program kandidature za Europsku prijestolnicu kulture. Imamo što pokazati”, zaključio je gradonačelnik Goran Habuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.