(FOTO, VIDEO) Topovnjače HRM-a i mnoštvo brodova iz splitske luke uputilo se na pučinu ispraćajući Olivera Dragojevića: ‘Hvala, legendo’

Foto: snimka zaslona

U 18.50 u Splitu je zapoečo posljednji ispraćaj velikana hrvatske estrade Olivera Dragojevića. Na ispraćaju su se okupile tisuće ljudi, javio je Dnevnik.hr koji donosi prijenos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispraćaj je počeo iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga posljednji put odvesti u Velu Luku gdje će sutra u 18 sati biti pogreb.

Split i cijela Hrvatska opraštaju se od njega. U Staroj gradskoj vijećnici otvorena je knjiga žalosti. Komemoracija u njegovu čast održana je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Uz obitelj i prijatelje ondje je bio i državni vrh, javio je HRT.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljuje Vecernji.hr u Utorak, 31. srpnja 2018.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Zauvik si tu u mojim mislima i grudima dok kroz plač i smij lipotu poklanjaš svim judima’ #Oliver #adio ??? #oliverdragojevic [IG/eduard.botric]

Objavljuje Narodni Radio u Utorak, 31. srpnja 2018.

18.55 Završio je crkveni obred u splitskoj crkvi svetog Frane, koji je vodio fra Stipica Grgić, Oliverov obiteljski prijatelj. Na crkvi zvoni zvono koje se obično oglašava samo na veliki petak. Povorka izlazi iz crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19,05 Povorka s lijesom, uz gromoglasan pljesak okupljenih izašla je iz crkve te se uputila Rivom. Uz lijes Olivera Dragojevića svakih 30 metara izmjenjuju se brojni hrvatski estradni glazbenici: Toni Cetinski, Zorica Kondža, grupa Delfini. U tijeku je klapska izvedba Oliverove “Cesarice”. Izvodi je klapa Contra.

19,11 Uz zvuke Oliverovih evergreena povorka s lijesom polako se kreće Rivom. Petar Grašo, Doris Dragović, Tonči Huljić, kao i brojni drugi hrvatski pjevači, nalaze se uz lijes.
“I dalje će nam oplemenjivati svakodnevicu svojim pjesmama” – rekao je za Dnevnik.hr kirurg splistkog KBC-a koji se prisjetio i anegdote i susreta s njim kada ga je operirao.

19,20 U splitskoj luci nalaze se brodovi koji će pratiti katamaran sve do Vela Luke na Korčuli. Među brodovima su i dvije topovnjače Hrvatske ratne mornarice, Šibenik i Dubrovnik. Pjeva se “Vjeruj u Ljubav”. Brodice su pristigle iz Trogira, Kaštela, Omiša, Makarske…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19,35 Povorka prolazi uz prokurative. Emitira se Oliverova snimka “Traga u beskraju”. U mnoštvu su i članovi splitstke Torcide koji su napravili špalir kako bi pozdravili Olivera koji je bio navijač Hajduka. Čuju se trube brodica. Ponovno se čuje gromoglasan pljesak.

19,40 Povorka s lijesom nadomak je ukrcavanja na katamaran Vida koji će pokojnog Olivera odvesti u njegovu rodnu Velu Luku. Povorka se u ulasku na splitski gat nakratko zaustavila. Gromoglasan pljesak okupljenih ne prestaje. Ljudi u kolonama prilaze lijesu sa svih strana.

19,50 U koloni su zapaljene baklje te uz pjesmu traju posljednji trenuci ispraćaja s velikanom hrvatske estrade. Među okupljenima su Gibboni, Tedi Spalato…
Zvonik katedrale svetog Duje osvijetljen je brojnim bakljama, a s njega je razvijen veliki Oliverov portret.

19,54 Uz pjesmu “Moj Galebe” lijes je, zajedno s članovima obitelji ukrcan na katamaran Vida.

20,00 Odvezali su se konopi, krenuo je katamaran, čuju se sirene iz cijele luke, bacaju se crvene ruže u more. Na obali i dalje gromoglasan pljesak. Dvije raketne topovnjače predvode cijelu kolonu brodica koja prati Olivera prema Veloj Luci. Kod Hvara, na pučini, čeka ga još više od 500 brodova koji su mu također pripremili ispraćaj.

20,02 Brodovi iz splitske luke uputili su se s katamaranom na pučinu. Na brodovima su transparenti s posljednjim porukama Oliveru. Nebo prelijeću tri aviona u formaciji. Na svjetioniku također gore baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.