Žive jaslice u Reki kod Koprvnice

Župa Presvetog Trojstva u Reki kod Koprivnice organizira unatrag već nekoliko godina prigodne i nadaleko jedinstvene žive jaslice za sve ljude dobre volje, a posebno za vjernike iz župa Varaždinske i okolnih biskupija.

Iz godine u godinu broj posjetitelja je sve veći.

Ovih će blagdana kao igrokaz pod nazivom “Božićna glazbena igra” biti na Badnjak u četvrtak 24. prosinca u 23 sata, čemu će slijediti sveta misa polnoćka. Također će biti u nedjelju na blagdan Svete Obitelji 27. prosinca u 17 sati, te na svetkovinu Sveta tri kralja u srijedu 6. siječnja u 17 sati.

Scenografiju čine štalica sa živim Josipom i Marijom koji čuvaju malo djetešce Isusa, torovi s magarcem, ovcama i konjem, svratište, kovačnica, građani Betlehema, pastiri i tri kralja s uvjerljivim kostimima i mladim glumcima amaterima iz zajednice mladih župe Presvetog Trojstva.

U sklopu igrokaza bit će i koncert božićnih pjesama, prigodni darovi za djecu, tradicijski zanati (radionica kovača i stolara), te za sve posjetitelje kuhano vino, čaj i kolači. “Betlehem” će biti osvjetljen s više od 15.000 žaruljica.

Betlehemsko mjesto može se posjetiti svaki dan od 24. prosinca do 10. siječnja. Bit će uprizorena betlehemska Sv. Obitelj sa sv. tri kralja u lutkama u prirodnoj veličini.

U izložbenom prostoru kod crkve može se razgledati i Božićna izložba Likovno-kreativnog kruga iz Koprivnice, sve do 10. siječnja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: vbi