(VIDEO) Anthony Hopkins – kako je Bog promijenio život bivšeg ateista

Foto: Snimka zaslona

Dok svatko od nas stari, pitanja o Bogu, svrsi i životu poslije smrti postaju sve izraženija. To je svakako bio slučaj s glasovitim glumcem Anthonyjem Hopkinsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom pojavljivanja na LEAP konferenciji prošle godine, Hopkins je objasnio veliku prekretnicu u svom životu – trenutak kada je napustio ateizam i okrenuo se Bogu.

Naime, Hopkins je zapeo u raljama alkoholizma, a kako svjedoči, prijelomni trenutak za slavnog glumca dogodio se 1975. kada ga je jedna gospođa na sastanku Anonimnih alkoholičara upitala: “Zašto jednostavno ne vjerujete u Boga?”

To je pitanje duboko utjecalo na Hopkinsa koji se okrenuo Bogu – i dogodilo se čudo, rekao je da je želja za pićem jednostavno nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio sam na putu u propast”, objasnio je i dodao da je zapravo zatražio pomoć.

“Bilo je to poput dobitka na lutriji”, kazao je, prenosi Faithpot.

U jednom od intervjua pričajući o svojoj vjeri, Oskarovac je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se svaki dan, u svakom slučaju, kako starim, da je sve to čudo. Mislim, srce mi kuca, moja pluća dišu. To je izvanredno – izvanredan fenomen. ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.