(VIDEO, FOTO) Andrej Grozdanov za Narod.hr o nominaciji za Porina: ‘Posebna čast mi je nominacija uz najveća imena kršćanske glazbe’

Foto: Andrej Grozdanov/facebook

Album „Six string Worship“ izvođača Andreja Grozdanova, nominiran je u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe 26. izdanja glazbene nagrade Porin. Riječki gitarist duhovnom glazbom bavi se cijeli život, a ovo mu je druga nominacija za Porin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema većih bendova na sceni kršćanske glazbe od Emanuela i Božje pobjede te nema veće institucije od Uskrsfesta. Zato naći se nominiran među njima čini posebnu čast i zadovoljstvo“, kazao je Grozdanov za Narod.hr.

Kako ističe, na albumu Six String Worship okupio je najpoznatije skladatelje kršćanske glazbe u svijetu, nagrađivane tehničare, ali i okupio je voditelje slavljenja iz okolnih zemalja na što je posebno ponosan.

“Na svom albumu Six String Worship sam ponudio uistinu puno. Od dobrih muzičara, aranžera koji su redom dobivali nagrade za svoj rad, do Porinom nagrađenih tehničara koji su miksali i masterirali album. No kako kaže reklama, nije to sve, na albumu sam okupio najpoznatije skladatelje kršćanske glazbe u svijetu, od Matta Redmana, Tima Hughesa, Martina Smitha do Paula Balocha, Briana Doerksena i mnogih drugih. Također, po prvi put sam okupio voditelje slavljenja iz okolnih zemalja na jedno mjesto, poduhvat koji nitko nije uspio ostvariti“, ističe Grozdanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki glazbenik ponosi se i pohvalama koje su upućene njegovom radu, a kvalitetu albuma prepoznali su i slušatelji te je album rasprodan u samo pet mjeseci, govori nam.

“Moje dugogodišnje sviranje gitare u kršćanskoj glazbi na preko 20 albuma i na najvećim događajima te u bendu Alana Hržice je na albumu dobilo posebno mjesto i jako sam zadovoljan interpretacijom što dokazuju pohvale glazbenika gitarista koje primam od Vlatka Stefanovskog iz Makedonije do Nashvillevskih glazbenika koji su čuli ovaj album. No, najveće zadovoljstvo je spoznaja da su ga slušatelji prepoznali i album je rasprodan u samo pet mjeseci“, kazao nam je.

“Posebnu čast sam doživio kada je naslovnicu albuma fotografirao sin fotografa koji je napravio možda najpoznatiju naslovnicu u Hrvatskoj, onu Josipe Lisac s albuma Dnevnik jedne ljubavi“, zaključuje Andrej Grozdanov u razgovoru za Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao gitarist suvremene kršćanske glazbe Grozdanov je snimio preko 200 pjesama koje se nalaze na albumima što u izvedbama uživo što na studijskim snimkama te je sa svojim internacionalnim iskustvom omogućio razvoj toga žanra u Hrvatskoj i time po mnogima ostavio nezaobilazan pečat kao jedan od istinskih pionira.

Andrej je često surađivao sa Grammy dobitnicima CCM žanra kao što su Hillsong, Matt Redman, Delirious?, Michael W. Smith, London Community Gospel Choir i mnogim drugima, a na svom zadnjem albumu svirao je sa Philom Keaggyem, Vlatkom Stefanovskim, Martinom Morom i Johnom Stowellom, velikim gitaristima različitih stilova i pozadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pobjednik će se znati na finalu 29. ožujka

Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će svojim glasovima izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici u svakoj od 36 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli Porina koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.