(VIDEO) Galeb i ja – Oliver slavi 70. rođendan u prepunoj Areni!

Foto: Fah

Skorašnjim koncertom u zagrebačkoj Areni 11. ožujka, Oliver će uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog te uz vrhunske aranžmane Ranka Rihtmana proslaviti sa ljubiteljima svoje glazbe 70-i rođendan uz najpoznatije pjesme u kojima već pola stoljeća uživaju sve generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver Dragojević jedan je od najpoznatijih hrvatskih pjevača. Postao je popularan kad mu je Runjić dao priliku u dalmatinskoj šansoni „Galeb i ja“. Do početka 80-ih Runjićeve su pjesme („Malinkonija“, „Romanca“ 1977., „Oprosti mi, pape“, „Poeta“, 1978., „Vjeruj u ljubav“, 1979., „Nadalina“ i „Piva klapa ispo’ volta“, 1980.) splitskom pjevaču osigurale status ikone hrvatske pop scene. Suradnja sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem rezultirala je velikim hitom „Cesarica“.

Oliverova diskografska i koncertna aktivnost te medijska promocija učinili su ga jedinstvenim fenomenom hrvatske pop glazbe. U bogatoj pedesetogodišnjoj glazbenoj karijeri iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympija, Opera Housu u Sydneyu.

Jedan je od rijetkih hrvatskih glazbenika koji je održao svoju riječ da neće nastupati u Srbiji zbog agresije na Hrvatsku, kao i zbog svih strašnih razaranja kao posljedica te agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.