(VIDEO) Zornice u znaku priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020.

Foto: Zagrebačka nadbidkupija

Središnji odbor za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu, priredio je sličice koje na jednoj strani sadrže tekst „O-antifona“ za Veliča iz Časoslova Rimskog obreda, a s druge strane nalazi se otisnut logo Susreta s informacijama o održavanju Susreta.

Sličice će se dijeliti vjernicama na misama zornicama po župama Zagrebačke nadbiskupije počevši od 18. pa do 24. prosinca.

Vrijedi spomenuti zanimljivost vezanu uz početna slova mesijanskih naslova u latinskom obliku „O-antifona“. Naime, čitajući ih od 23. prema 18. prosincu: Emmanuel, Rex, Oriens, Clavis, Radix, Adonai, Sapientia, čitamo akrostih ERO CRAS – Dolazim sutra!

„U mnogim župama diljem naše Nadbiskupije postoji lijepa pastoralna inicijativa da se kroz vrijeme došašća na zornicama vjernicima dijele sličice s poticajnim duhovnim mislima, stoga je na Središnjem odboru za pripremu SHKM-a odlučeno tu inicijativu iskoristiti kako bismo vjernicima još više približili nadolazeći Susret mladih, ali i potaknuli ih na molitvu za uspjeh i blagoslov Susreta“, rekao je preč. Borna Puškarić član Središnjeg odbora.

Pripreme za distribuciju sličica po župama odradili su volonteri okupljeni oko Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U pripremi je i sličica s Molitvom za uspjeh SHKM-a u Zagrebu koja će također biti podijeljena vjernicima u narednim danima.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr