(VIDEO) Zornice u znaku priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020.

Foto: Zagrebačka nadbidkupija

Središnji odbor za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu, priredio je sličice koje na jednoj strani sadrže tekst „O-antifona“ za Veliča iz Časoslova Rimskog obreda, a s druge strane nalazi se otisnut logo Susreta s informacijama o održavanju Susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličice će se dijeliti vjernicama na misama zornicama po župama Zagrebačke nadbiskupije počevši od 18. pa do 24. prosinca.

Vrijedi spomenuti zanimljivost vezanu uz početna slova mesijanskih naslova u latinskom obliku „O-antifona“. Naime, čitajući ih od 23. prema 18. prosincu: Emmanuel, Rex, Oriens, Clavis, Radix, Adonai, Sapientia, čitamo akrostih ERO CRAS – Dolazim sutra!

„U mnogim župama diljem naše Nadbiskupije postoji lijepa pastoralna inicijativa da se kroz vrijeme došašća na zornicama vjernicima dijele sličice s poticajnim duhovnim mislima, stoga je na Središnjem odboru za pripremu SHKM-a odlučeno tu inicijativu iskoristiti kako bismo vjernicima još više približili nadolazeći Susret mladih, ali i potaknuli ih na molitvu za uspjeh i blagoslov Susreta“, rekao je preč. Borna Puškarić član Središnjeg odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za distribuciju sličica po župama odradili su volonteri okupljeni oko Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U pripremi je i sličica s Molitvom za uspjeh SHKM-a u Zagrebu koja će također biti podijeljena vjernicima u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.