Zagrebačka nadbiskupija darovala 249 tisuća kuna kao potporu obiteljima s više djece

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija darovala je tijekom 2018. godine 249 tisuća kuna obiteljima s više djece, kao podršku i ohrabrenje mnogobrojnim obiteljima, izvijestili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 2018. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji je po preporuci župnika iz 54 župa kršteno 83 djece iz brojnih obitelji:
49 krštenja 5. djeteta,
20 krštenja 6. djeteta,
7 krštenja 7. djeteta,
3 krštenja 8. djeteta,
1 krštenje 9. djeteta,
1 krštenje 10. djeteta,
1 krštenje 11. djeteta i
1 krštenje 12. djeteta, u obitelji.

Kako bi pružili vanjsku podršku i ohrabrenje obiteljima s više djece, od 2001. godine biskupi zagrebačke Crkve osobno nastoje krstiti svako peto dijete u obiteljima, a Nadbiskupija obitelji djeteta daruje 3.000 kuna i Bibliju, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2018. godini Zagrebačka nadbiskupija darovala je ukupno 249.000 kuna pomoći obiteljima 83 krštene djece iz 54 župe.

“Draga braćo i sestre, Božić je slavlje života i providnosna prilika za sve, a napose za obitelji, da zahvalimo Gospodinu za dar života i da se uključimo u nastojanja koja se bore za život, koja ga štite i promiču; da podupiremo sve koji zadivljujućom predanošću djeluju kako bi posvuda prevladao život. Istodobno molimo Gospodina da dodirne srca ljudi koji zastupaju kulturu protivnu životu, poglavito onih u našoj domovini Hrvatskoj. Ondje gdje ljudski život nije viđen ni življen kao nešto sveto i nepovrjedivo, nego kao potrošno dobro, vrjednovano mjerom korisnosti, briga za darovani život postaje naporom, a dijete koje je začeto i na putu da se rodi opterećenje koje se može i ukloniti. To se protivi slavljenju Božića, ma koliko bio prekriven svjetlima i bukom zabave“, poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.