100 najboljih nogometaša svijeta po Guardianu: Novo priznanje, Modrić u odabranom društvu najboljih

Foto: fah

Britanski Guardian objavio je popis od 100 najboljih nogometaša svijeta 2022. godine. Nakon što su jučer objavili 90 najboljih pa smo doznali da je Joško Gvardiol na 31. mjestu, Marcelo Brozović na 68., a Dominik Livaković na 71., danas smo doznali i kojih je najboljih 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima, naravno, nalazi se i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Prema Guardianovu izboru, on je peti nogometaš svijeta u prošloj godini.

– Znamo koliko je divnih riječi napisano o Luki i svemu što je postigao, ne samo za Hrvatsku već za cijeli svijet. Sve stignu godine, no on je besmrtan, citirao je Guardianov novinar Sid Lowe izjavu Andreja Kramarića prije zadnje utakmice, susreta s Marokom za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na sreću, utakmica s Maroko nije bila Modrićeva posljednja za Hrvatsku. Malo bi ga tko mogao kriviti da se oprostio od reprezentacije nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu kao i osvojenog srebra u Rusiji, no s 37 godina i 162 nastupa za Hrvatsku, osvajanja pet Liga prvaka, Modrić i dalje nastavlja. I to je prava radost, napisao je Lowe.

Prema Guardianovu izboru, najbolji igrač svijeta je, očekivano, Lionel Messi, koji je zaokružio svoju bogatu karijeru osvajanjem naslova svjetskoga prvaka s Argentinom.

Na drugom je mjestu Kylian Mbappe, treći je njegov kolega iz francuske reprezentacije, Karim Benzema, a ispred Luke se ugurao i napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Luke Modrića na šestom je mjestu Kevin De Bruyne, a onda slijede Robert Lewandowski, Vinicius Junior, Thibaut Courtois te Mohamed Salah, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.