125 godina nakon osnivanja Bournemouth po prvi put u povijesti izborio Premier ligu

Igrači Bournemoutha po prvi su put u 125-godišnjoj klupskoj povijesti izborili nastup u najvišem rangu engleskog nogometa, oni su susretu pretposljednjeg, 45. kola druge lige na svom terenu svladali Bolton Wandererse s 3-0 (2-0) i time postali nedostižni na drugom mjestu za trećeplasirani Middlesbrough.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci u povijesnoj pobjedi za Bournemouth bili su Pugh (39), Ritchie (44) i Wilson (78).

Kolo prije kraja Bournemouth je drugi s 87 bodova, tri više od trećeg Middlesbrougha, ali i s čak 22 gola boljom razlikom pogodaka pa će sljedeće sezone po prvi puta igrati u društvu najboljih. Ove sezone su postigli čak 95 pogodaka u 45 odigranih kola, što ih čini i najefikasnijom ekipom Championshipa.

Bournemouth je 2011. godine kupio ruski tajkun Maxim Demin koji se bavi petrokemijom i trgovinom. On je za većinski paket dionica dao 850 tisuća funti, a danas će mu se samo od ulaska i nastupanja u Premiershipu vratiti oko 100 milijuna funti, predviđa BBC Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je Bournemouth 2008. godine bio na korak do gašenja, odnosno ispadanja u najniži rang, a sedam godina poslije eto ga u elitnom razredu engleskog nogometa, kao da se radi o popularnoj simulaciji nogometnog menadžmenta Football Manager. Prije sedam godina navijači su skupljali donacije kako bi spasili ‘Trešnje’ (nadimak kluba je Cherries op.a.)

Nastup u Premier ligi sljedeće sezone još u subotu je osigurao Watford koji je na vrhu Championshipa sa 88 bodova.

O trećem putniku u prvu ligu u doigravanju će odlučivati Middlesbrough, Norwich City, Ipswich Town, te Derby County, Brentford ili Wolverhampton Wanderers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.