ATP ‘masters’: Bugarin Grigor Dimitrov deklasirao i Carrena i tako u tri nastupa ostvario tri pobjede

Foto: fah

U posljednjem susretu natjecanja po skupinama na ATP “mastersu” tenisača u Londonu Bugarin Grigor Dimitrov je deklasirao Španjolca Pabla Carrena sa 6-1, 6-1 i tako osvojio prvo mjesto u skupini “Pete Sampras” s tri pobjede i bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije ovoga dvoboja bilo je jasno kako će Dimitrov u polufinale s prvoga mjesta u skupini, dok Carreno nije imao izgleda za prolazak. Bugarin je stigao do još jedne uvjerljive pobjede u svom debiju na “mastersu”, prije dva dana je sa 6-0, 6-2 bio bolji od Belgijanca Davida Goffina.

Dimitrov će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Jacka Socka, a Amerikanac u taj meč ulazi s prednošću 3-1 u međusobnim dvobojima.

A upravo je Goffin ranije u petak postao posljednji polufinalist “mastersa”, on je u izravnom dvoboju za drugo mjesto svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 6-4, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Goffin igrati protiv pobjednika skupine “Boris Becker” Švicarca Rogera Federera, od kojeg je poražen u svih šest dosadašnjih dvoboja.

ATP ‘masters’, skupina “Pete Sampras” – 3. kolo
David Goffin (Bel/7) – Dominic Thiem (Aut/4) 6-4, 6-1
Grigor Dimitrov (Bug/5) – Pablo Carreno-Busta (Špa) 6-1, 6-1

Ljestvica
1. Grigor Dimitrov 3 3 0 6-1 6
2. David Goffin 3 2 1 4-3 4
———————————————–
3. Dominic Thiem 3 1 2 3-5 2
4. Pablo Carreno-Busta 2 0 2 1-4 0
5. Rafael Nadal 1 0 1 1-2 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.