ABA liga: Cedevita uvjerljiva u Zadru, Glen Davis bez angažmana

Foto: fah

Košarkaši Cedevite slavili su sa 95-85 (23-19, 21-18, 26-21, 25-27) na gostovanju u Zadru, u utakmici 2. kola ABA lige odigranoj pred oko 4400 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, a osim bez pobjede, Zadar je u subotu ostao i bez svog zvučnog pojačanja, američkog centra Glena Davisa, koji ipak neće odjenuti zadarski dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je vijest potvrđena prije početka utakmice od strane sportskog direktora Zadra Branimira Longina, a razlozi će biti objašnjeni na posebnoj konferenciji za medije.

Što se utakmice tiče, domaća momčad je uspijevala održavati rezultatsku ravnotežu do pred kraj treće četvrtine, kad je u posljednjem napadu, tricom Bella Cedevita otišla do 12 koševa prednosti (70-58). Kako je hrvatski prvak u 37. minuti došao i do +18 (91-73), Zadrani mogu biti zadovoljni što su do kraja utakmice zaostatak sveli na podnošljivih deset poena (95-85).

Justin Cobbs je sa 18 koševa i sedam asistencija bio najbolji igrač Cedevite. James Bell je također ubacio 18 poena gađajući trice 5/6. Još trojica Cedevitinih igrača imali su dvoznamenkasti učinak: Augusto Lima sa 12, Elgin Cook sa 11 i Pablo Aguilar sa 10 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristijan Krajina je sa 21 košem, tri skoka, tri asistencije i tri osvojene lopte bio uvjerljivo najbolji igrač Zadra. Domagoj Vuković je ubacio 15 koševa uz šest skokova.

Zadrani su tako doživjeli i drugi poraz na startu nove sezone, a Cedeviti je ovo bila prva pobjeda u službenim utakmicama. U ovom kolu Cibona će u ponedjeljak (18 sati) ugostiti Igokeu.

Cedevita je u sljedećem, 3. kolu ABA lige domaćin Megi Bemax, Zadar će gostovati kod Petrol Olimpije, a Cibona kod FMP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.