Ademi: Ovo je samo doviđenja; Čačić zahvalio kapetanu

Zagreb, 19.3.2023 - Utakmica 26. kola HNL-a Dinamo - Rijeka na stadionu Maksimir. Na slici Mirko Barišić i Arijan Ademi kojem je ovo oproštajna utakmica. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

– Ovo je jasno kao dan da je samo doviđenja i siguran sam da nisam završio ono što sam htio napraviti s Dinamom, a to je europski trofej, rekao je kapetan Dinama Arijan Ademi na oproštaju od Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U derbi i ujedno posljednjoj utakmici 26. kola modri su pobijedili Rijeku s 1-0 (0-0).

– Prvi put sam imao tremu nakon dugo vremena. Nisam to osjetio zadnjih 10 godina, sad sam prvi put imao tremu, nije mi bilo svejedno. Nisam još svjestan što se događa. Sretan sam i ponosan na sve rezultate koje smo postigli s Dinamom. Večeras mi je bila najvažnija pobjeda, igračima i ekipi. Navijači su bili predivni. Kad ste na terenu pokušate se koncentrirati na teren, danas je to bilo teže, priznao je Ademi koji će karijeru nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu.

– Pobjeda je posebno draga nakon poraza. Bio je to imperativ iz više razloga, a isto tako je danas posljednja utakmica našeg kapetana i sretan sam da smo to okrunili s tri boda. Imali smo više prilika, zaslužili smo pobjedu, gledajući svih 90 minuta zasluženo, rekao je trener Dinama Ante Čačić koji se osvrnuo i na odlazak Ademija: – Koncentrirali smo se na utakmicu. Znamo već dva mjeseca da će ovo biti njegova posljednja utakmica. Htio je otići u naponu snage, napregnuli smo se do krajnjih granica u pokušaju da ostane. Veliko mu hvala za sve što je dao Dinamu.

Nogometaši Rijeke u Maksimiru su doživjeli drugi poraz u proljetnom dijelu.

– Mogu biti zahvalan na onome što smo pokazali u Maksimiru. Stisnuli smo ih na momente, oni nas na momente. Šteta na kraju stative, mogli smo uzeti bod. Čestitam Dinamu na pobjedi. Odigrali smo dobru utakmicu. Ne možemo biti nezadovoljni, treba nastaviti raditi, dobro se odmoriti i pripremiti se za ono što slijedi, a to je posljednjih deset kola, rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.