Dinamo slavio, Ademi uz ovacije i emocije napustio Maksimir

Zagreb, 19.3.2023.- Utakmica 26. kola HNL-a Dinamo - Rijeka na stadionu Maksimir. foto HINA/ Dario GRZELJ/ ua

Nogometaši Dinama s 1:0 slavili su u derbiju 26. kola SuperSport HNL-a protiv Rijeke. Pogodak je postigao Stefan Ristovski u 68. minuti utakmice. No, glavna priča večeri je oproštaj kapetana Arijana Ademija, koji je nakon 13 godina, uz ogromne ovacije i emocije, napustio Maksimir. Također, sve je zabrinula i ozljeda Brune Petkovića koji je napustio travnjak na početku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odlučena u 67. minuti kada je jedini pogodak na susretu postigao Stefan Ristovski.

Dinamo je pobijedio nakon niza od tri ligaške utakmice bez pobjede.

Odigrao je aktualni prvak prije ove pobjede domaći remi protiv Osijeka, a nakon toga je gubio u Šibeniku i Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. iz Šibenika.

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice zbog koje je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti.

Zamijenio ga je Josip Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika, igralo se tijekom uvodnih trideset minuta.

Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti, i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te ponovno Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nedjeljnom susretu 26. kola nogometaši Istre 1961 i Lokomotive su u Puli odigrali utakmicu bez pogodaka. Oba su sastava s jednim osvojenim bodom ostala na svojim dosadašnjim pozicijama na ljestvici, Istra 1961 je peta, a Lokomotiva osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.