Afričko prvenstvo: Madagaskar šokirao Nigeriju

Foto: fah

U susretu posljednjeg, trećeg kola B skupine afričkog nogometnog prvenstva koje se održava u Egiptu, reprezentacija Madagaskara je priredila iznenađenje pobijedivši Nigeriju sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija je i prije zadnjeg kola osigurala prolaz u osminu finala, no ovim porazom ispustila je prvu poziciju u skupini koja je pripala Madagaskaru.

Za 108. reprezentaciju sa Fifine ljestvice to je najveći uspjeh u povijesti. Naime, Madagaskar do sada nikada nije nastupio na afričkom Kupu nacija, a u svom premijernom nastupu je odmah prošao skupinu.

Pobjedu momčadi koju vodi francuski stručnjak Nicolas Dupuis donijeli su Lalaina Nomenjanahary golom u 13. minuti, te Carolus Andriamatsinoro pogotkom u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine Gvineja je pobijedila Burundi sa 2-0 i približila se plasmanu u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 12. minuti utakmice kada je Burundi ostao s igračem manje nakon što je ‘pocrvenio’ Christophe Nduwarugira. U nastavku utakmice Gvineja je golovima Mohameda Yattare (25, 52) stigla do pobjede.

Na koncu je Madagaskar osvojio prvo mjesto sa sedam bodova, Nigerija je druga sa šest bodova, Gvineja ima četiri boda, a na začelju je Burundi s tri poraza i razlikom pogodaka 0-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
Nigerija – Madagaskar 0-2 (Nomenjanahary 13, Andriamatsinoro 53)
Burundi – Gvineja 0-2 (Yattara 25, 52)

LJESTVICA:
1. Madagaskar 3 2 1 0 5-2 7
2. Nigerija 3 2 0 1 2-2 6
3. Gvineja 3 1 1 1 4-3 4
4. Burundi 3 0 0 3 0-4 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.