Ako Dinamo izbori Ligu prvaka u startu će izbjeći čak šest velikih imena

Zagreb, 21.08.2019 - Prva utakmica doigravanja za nogometnu Ligu prvaka izmeðu Dinama i Rosenborga na stadionu u Maksimiru. Na slici igraèi Dinama Mario Gavranoviæ, Iyayi Atiemwen, Mislav Orišiæ i Lovro Marjer na kraju utakmice. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ds

Nogometaši Dinama stvorili su dva pogotka prednosti u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka, pobijedivši pred 27.000 navijača na Maksimiru norveški Rosenborg sa 2-0 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Dinamo uspije proći Rosenborg bit će uoči izvlačenja skupina (četvrtak 29. kolovoza, Monte Carlo) smješten u treći jakosni “šešir”, pišu Sportske novosti.

Ako prođu u Ligu prvaka tada u skupini neće moći igrati s Lyonom, Bayerom iz Leverkusena, Interom, Valencijom i Salzburgom, zatim ni s Bruggeom, sačuva li belgijski prvak na svom travnjaku gostujuću 1:0 pobjedu protiv LASK-a u Linzu, kao ni s pobjednikom dvoboja Olympiacos – Krasnodar.

Ukoliko Dinamo ne prođe dalje, ima zajamčen nastup u skupini Europske lige, u kojoj će igrati 48 klubova razvrstanih u 12 skupina. Isti klubovi će biti svrstani u četiri jakosne skupine, a Dinamo bi bio u drugom jakosnom loncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako bi okvirno izgledale četiri skupine nositelja za ždrijeb skupina Lige prvaka

Prvi nositelji

Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern, PSG, Zenit

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi nositelji

Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Šahtar, Tottenham, Ajax?, Benfica

Treći nositelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Olympiacos?, Club Brugge?, Valencia, Inter, DINAMO ZAGREB?

Četvrti nositelji

Lokomotiv Moskva?, Young Boys?, Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Slavia Prag?, Atalanta, Lille

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.