Alaphilippeu Clasica San Sebastian

Foto: fah

Francuski biciklist Julian Alaphilippe (Quick-Step) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najveće jednodnevne utrke u Španjolskoj, “Clasice San Sebastian”, koja se boduje za “WorldTour”, vožene u dužini od 228.7 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alaphilippe je potvrdio sjajnu formu koju je prikazao i na nedavno završenom “Tour de Franceu” na kojemu je osvojio dvije etape i naslov najboljeg penjača, te ostvario još jednu vrijednu pobjedu ove sezone.

Ključni trenutak utrke dogodio se oko osam kilometara prije cilja kada su se neposredno pred završetak posljednjeg uspona na utrci iz glavne skupine izdvojili Alaphilippe i Nizozemac Bauke Mollema (Trek). Njih dvojica ostali su neuhvatljivi sve do cilja, a u završnom sprintu Alaphilippe je bez problema nadvisio pobjednika ove utrke iz 2016.

Treće mjesto je sa 16 sekundi zaostatka zauzeo Francuz Anthony Roux

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.