Albanski snovi: Za nekoliko godina poput Hrvatske

Foto: fah

Hrvatska reprezentacija kao jedna od najuspješnijih nogometnih reprezentacija posljednjih godina uzor je mnogima, a pogotovo onim manjim zemljama koje sanjaju jednog dana dostići hrvatsku rezinu, Jedna od takvih reprezentacija je i Albanija, koja na Europskom prvenstvu protiv Hrvatske igra u 2. kolu, dakle, nakon što svoj susret odigraju Hrvatska i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Od kada sam došao ovdje razina svega se promijenila. Sportskog kampa, igrača i ostaloga. I razina momčadi ubrzano raste pa ćemo za nekoliko godina biti jedna tipična Hrvatska ili momčad poput nje. To je cilj ”, rekao je u razgovoru za španjolsku postaju Radio Marca 32-godišnji albanski reprezentativac i nogometaš Rayo Vallecana Iván Balliu, koji tvrdi da Albanija vrlo brzo raste.

”Svi računaju na bodove protiv nas, ali…”

Tvrdi kako Albanija ima vrlo dobre mlade igrače, koji brzo napreduju. ”Za tri ili četiri godine bit će u velikim klubovima”, kazao je Balliu. Spomenuti je igrač rođen u Kataloniji, u mjestu Caldes de Malavella te je nastupao za mlade španjolske reprezentacije do 16 i 17 godina.

”Igrao sam za francuski Metz kada su me kontaktirali jer je prezime Balliu uobičajeno u Albaniji. Otpočeli smo sređivanje dokumentacije, uspio sam izraditi putovnicu premda je sve to bilo komplicirano, pa sam konačno mogao zaigrati za reprezentaciju”, rekao je albanski reprezentativac za koga će Euro koji večeras počinje u Muenchenu biti prvi u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nervozni još uvijek nismo jer smo izolirani od svega, ali u petak ćemo trenirati na stadionu Borussije Dortmund i ondje će se nervoza malo osjetiti”, kazao je Balliu. Podsjetimo, ovo će biti drugo Europsko prvenstvo za Albaniju, nastupili su na Euru prije osam godina u Francuskoj.

”Jasno je da sve tri momčadi u skupini računaju na bodove protiv nas, no mi ćemo se boriti. Nastojat ćemo biti obrambeno snažni i izlaziti u kontre. To što nas otpisuju nam može dobro doći”,  poručio je iskusni albanski reprezentativac.

Albanija će prvu utakmicu na Euru igrati protiv aktualnog prvaka Europe Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.