Aleksandar Petrović o Ciboni: ‘Opasnije je po meni ono što slijedi’

Foto: fah

Aleksandar Petrović komentirao je situaciju u KK Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Riječ je strateškoj odluci kluba koju je donio direktor Čavlović ili netko drugi, a koliko sam shvatio, kad se zaključi ovo izvanredno stanje, svi će se ti ljudi ponovno zaposliti u klubu. Činjenica je da financijski priljev danas gotovo stopostotno u klub dolazi iz Grada i s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Grad, s obzirom na odluku da se ukidaju sva sredstva klubovima, ovo je bilo jedino logično rješenje”, kaže za Sportske novosti.

“Opasnije je po meni ono što slijedi. Onaj novac na koji je Cibona računala do sada neće biti u klubu u tom iznosu. I bojim se da razliku u proračunu od onih novaca koji su do sada dolazili iz Grada neće imati tko namiriti. Grad i Holding neće moći više davati koliko su davali, a s obzirom na to da znamo kakva je gospodarska situacija, iluzorno je očekivati da netko drugi uđe u klub i uloži svoj novac. Ranije je bilo šest-sedam sponzora mimo Grada, koji bi davali do 100.000 eura, recimo Franck. Ali s krizom u Agrokoru i to je nestalo i trenutačno nitko ne može procijeniti što će nam se dogoditi nakon ove krize”, dodao je.

“Mislim da ne postoji opasnost da netko želi namjerno gurnuti Cibonu u stečaj. Međutim, ta opasnost, opasnost od gašenja kluba, postoji. Ne znamo kad će se sve ovo zaustaviti i koliko će sve ovo trajati. Cibonin opstanak je upitan jer ona ima obaveze, ima stari dug, ima predstečaj, a treba servisirati i nadolazeću sezonu. Možda tu neće biti rješenja osim stečaja, to joj prijeti kao mogućnost”, zaključuje Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.