Aleksandar Petrović: Veselim se Srbiji, pouzdano znam da su nas htjeli izbjeći

Foto: fah

Hvatska reprezentacija je pobijedila Litvu 90-81 osvojivši prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Srbije. Izbornik Aleksandar Petrović bio je presretan, a kako i ne bi bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Krenut ću od nečega što se dešava u zadnjih 35 dana. U tom smo periodu pobijedili nositelje medalja sa posljednjeg Eura. Francusku u Cordobi, a Španjolsku i Litvu u Riju”, rekao je.

‘Nakon što smo se resetirali kad su oni poveli 19:11 sve je bilo onako kako treba biti. Zaustavili smo pogrešan način na koji smo ušli u utakmicu i napadali šutom sa 5-6 metara. Kada smo popravili protok lopte i prodor, zabili smo 34 koša u drugoj četvrtini. Sve nakon toga bila je jednosmjerna ulica. Skupili smo obranu i zatvorili skok. Prezadovoljan sam. Veselim se Srbiji. Uvjeravam vas da su oni večeras navijali za Litvu. Pouzdano znam da su nas htjeli izbjeći. u naletu smo i puni adrenalina. Srbi znaju da smo im mi puno teži protivnik. Nema tu puno nepoznanica. U Cordobi nije igrao Teodosić, a kod nas Hezonja. Veselim se Srbiji, odavno hrvatska košarka nije bila ovako blizu zone medalja kao danas”, dodao je.

”Tada smo energetski bili na dnu. Oni su nas nadskakali, a mi smo u defenzivnom skoku možda i najbolji na turniru. Odlučio sam momčad odvesti na izlet, van Olimpijskog sela. Da se maknemo od košarke na jedan dan, da odmorimo glavu, da se resetiramo. Možda je za nekoga to čudan potez, ali pokazalo se kao pun pogodak”, zaključio je Aco pa je za kraj poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svi vi u Hrvatskoj, koji ste budni i koji ste nas gledali, popijte malo šampanjca i nazdravite za ovu reprezentaciju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.