Alen Peternac nakon pobjede protiv Wolfsbergera: ‘Svi smo presretni, dominirali smo’

Foto: fah

Kako smo već pisali Dinamo je na Maksimiru u 3. kolu grupne faze Europske lige svladao austrijski Wolfsberger 1:0. Bila je to jedna ne odviše atraktivna utakmica, no za to postoji itekako valjan razlog, naime, i jedna i druga momčad desetkovane su pandemijom koronavirusa. Dinamo je zasluženo slavio, a s obzirom da je prvi trener Zoran Mamić odsutan s obzirom kako je pozitivan na koronavirus momčad Dinama je večeras vodio pomoćni trener Alen Peternac, kome je ovo debi na plavoj klupi i odmah europska pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rovovska bitka. Dominirali smo, imali smo u prvom poluvremenu plan sa što manje dodira, okretati strane, ali bili smo preplašeni prema naprijed, falilo je dubine. Međutim, kad su oni dobili crveni karton, stavili su tri visoka stopera iza. Nije nam to odgovaralo, tražili smo s Atiemwenom da ulazi u sredinu i pogodili, rekao je presretni Peternac poslije pobjede te je dodao:

“Falilo nam je prodornosti kroz sredinu, dokazali smo da imamo roster od 20 igrača, da svatko može igrati. Dečki su dali maksimum, svi smo presretni. Ostali smo neporaženi, a i nismo primili gol. Igramo otvoreniji nogomet, dajemo više golova nego u posljednje dvije godine. Čeka nas prvenstvo pa opet kod njih borba.”

”Nismo još uvijek primili gol u Europi..”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tri utakmice smo vjerojatno jedini klub u Europi koji nije primio gol . Vode se polemike oko stvari, ali prvi smo na tablici i vjerujem da ćemo dočekati proljeće u Europi. Kad ne primimo pogodak, problem je što ne zabijemo, a kada primimo pogodak, problem je što ne zabijemo. Volio bih da smo svi zajedno. Mi smo stožer koji se zna jako dugo, imamo iste poglede na nogomet i volio bih da svi skupa proslavimo pobjedu. Ovako ću sam kratko s ekipom proslaviti. Uvalio se fenomenalno ispred igrača, zabio je vrhunski gol, pravi je golgeter. Nakon samo minutu i pol što je ušao lijepo je primio loptu, riješio se igrača i iz okreta fantastično reagirao”, kazao je Peternac.

O odgodi prvenstvene utakmice protiv Istre?

“Ostavili smo pitanje odgode protiv Istre za poslije utakmice kad vidimo u kakvom su stanju igrači. Svako odgađanje za nas bi u proljeće bilo veliko opterećenje jer ćemo tada imati velik broj utakmica. Vjerujem da će se utakmica igrati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Alen Peternac je i bivši nogometaš Dinama, a od 1995. do 2000. godine nastupao je za Real Valladolid. Za Dinamo je igrao od 1989. do 1993. te je zabio sedam golova, igrao je Alen i za sisačku Segestu, koja je tijekom devedesetih bila stabilan hrvatski prvoligaš. Za Segestu je igrao od 1993. do 1995. te je zabio dvadeset golova.

Rođen je 1972. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.