Sam Allardyce novi engleski izbornik: Izuzetno sam počašćen!

Foto: fah

Donedavni menadžer Sunderlanda Sam Allardyce imenovan je novim izbornikom engleske reprezentacije, a s Engleskim nogometnim savezom (FA) je potpisao ugovor na dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni Allardyce će na dužnosti izbornika zamijeniti Roya Hodgsona koji je podnio ostavku nakon poraza od Islanda u osmini finala nedavnog EURA u Francuskoj.

“Izuzetno sam počašćen što sam angažiran za engleskog izbornika, to je posao koji sam oduvijek želio raditi. Za mene je to najbolji posao u engleskom nogometu. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bi reprezentacija ostvarila uspjeh kakav naši navijači zaslužuju. Iznad svega moramo učiniti čitavu zemlju ponosnom na nas”, izjavio je Allardyce.

Nakon igračke karijere u kojoj je najviše vremena proveo u dresu Bolton Wanderersa, uz kratkotrajna razdoblja u Sunderlandu, Millwallu, Tampa Bay Rowdiesima, Coventry Cityju, Huddersfield Townu, Preston North Endu i West Bromwich Albionu, trenersku karijeru je započeo upravo u WBA-u i to u ulozi menadžera-igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao trener Allardyce je vodio Blackpool i Notts County prije no što je 1999. godine preuzeo Bolton s kojim je 2000. stigao do finala FA Kupa, te 2005. osvojio peto mjesto u Premier ligi. Uslijedile su epizode u Newcastle Unitedu, Blackburn Roversima, West Ham Unitedu i Sunderlandu kojega je prošle sezone spasio ispadanja u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.