Amerikanka ide na rekord: Serena Williams u finalu Wimbledona za 48 minuta

Foto: fah

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams po deveti se put u karijeri plasirala u finale Wimbledona, braniteljica naslova je u polufinalnom susretu za samo 48 minuta svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-2, 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams (34) dosada je šest puta podizala pobjednički pehar u All England Clubu, prvi put 2002., a posljednji put prošle godine, dok je dva puta gubila u finalima.

Pobjedom protiv Vesnine je ponovno stigla nadomak osvajanja svog ukupno 22. “grand slam” naslova u pojedinačnoj konkurenciji čime bi se izjednačila s Njemicom Steffi Graf na drugom mjestu svih vremena, a ispred nje bi ostala samo Australka Margaret Court sa 24 naslova. U prva dva pokušaja, finalima Australian Opena, odnosno Roland Garrosa ranije ove godine, zaustavljale su ju Njemica Angelique Kerber i Španjolka Garbine Muguruza.

Serena će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz dvoboja u kojem će igrati njezina starija sestra Venus i Kerber. U slučaju da Venus izbori ulazak u finale, sestre Williams susrest će se po peti put u završnom dvoboju u Wimbledonu. U dosadašnja četiri ogleda tri je puta bolja bila Serena (2002, 2003, 2009), a jednom Venus (2008).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnju Vesninu, specijalisticu za igru parova, ulazak u polufinale Wimbledona uvjerljivo je najveći rezultat u pojedinačnoj konkurenciji na “grand slam” turnirima u karijeri, dosada je samo tri puta stizala do 4. kola.

POLUFINALE:

Serena Williams (SAD/1) – Jelena Vesnina (Rus) 6-2, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.