Ana Đerek o odgodi Olimpijskih igara, životu uz pandemiju koronavirusa: ”Samo da ne bude gore, da ne bude kao u Italiji”

Foto: fah

Najbolja hrvatska gimnastičarka, Ana Đerek, nedavno se vratila u Split sa prvog natjecanja sezone. Govorimo o Svjetskom kupu u Bakuu, naravno, kao i mnoge sportaše i nju je zatekla vijest o odgodi Olimpijskih igara, koje su trebale biti kruna ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

🐢

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Ana Đerek (@anaderek5) on

”Iskreno, nisam ni sama sigurna što bi mi bilo bolje i draže, odgoda ili prebacivanje za sljedeću godinu. Već sam se debelo pripremala kad je sve ovo izbilo, odradila sam to prvo natjecanje u Bakuu, došla u natjecateljsku formu, ali izgleda da od svega ipak neće biti ništa”, rekla je Ana Đerek u razgovoru za portal 24 sata, koja se teško snalazi, kao i mnogi sportaši, u ovim danima bez treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nisam ovoliko izostala iz dvorane od početka karijere. Čak ni nakon onog nesretnog potresa mozga, kad sam dvadesetak dana morala provesti ležeći u potpunom mraku… Evo, sad sam već skoro mjesec dana bez dvorane i trebat će mi dugo da se vratim na potrebnu razinu. Odradim ono što mogu kod kuće, vježbe snage i kondicije radim u stanu, ali to je potpuno različito od onoga što se radi na spravama…”, poručila je Ana.

 

View this post on Instagram

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

When you hustle, make it fancy #polleosportathlete

A post shared by Ana Đerek (@anaderek5) on

Sprave za vježbanje su trenutno pod ključem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Naša jedina gimnastička dvorana je na Poljudu, koriste je dva kluba, a i u ostalim dvoranama i bazenima jako je puno sportaša. Ne bi bilo fer prema ostalima da se meni omogući da treniram, a ostalima ne…

Situacija nije blistava, čudno je ovo sve, ali što je tu je, sve zlo u tome da ne mogu na trening mjesec ili dva dana. Samo da ne bude gore, da ne bude više zaraženih, da ne bude kao u Italiji ili tako nešto…”

Ana tvrdi da joj nije dosadno, iako se po cijele dane nalazi u kući…

”Kući uvijek ima posla, prije desetak dana sam se vratila s puta, još uvijek hvatam zaostatke, tu su treninzi, kućanski poslovi, dosta i učim. Treća sam godina učiteljskog smjera na Filozofskom fakultetu, organizirana nam je i nastava putem video linka, tako da sam i oko toga dosta okupirana. Učim i za neke ispite unaprijed, da mi bude lakše jednom kad sve ovo skupa prođe i kad se vratimo u normalu….”, zaključila je najbolja hrvatska atletičarka.

 

View this post on Instagram

 

Now, more then ever, we are one team. #stayhome #staysafe #stayactive #lionsfightback

A post shared by Ana Đerek (@anaderek5) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.