Andre Agassi o ‘gelerima’ koje je čistio Novak Đoković: Što je s brojnim sportašima koji zbog velikorspske politike nisu mogli ni trenirati, ni igrati, ni živjeti u svojim gradovima?

Foto: fah

Kriza srpskog tenisača Novaka Đokovića postala je predmet analize i najuglednijih svjetskih medija, engleski Guardian, što god tko mislio, to svakako jeste. Činjenica da je Đoković strahovito pao u formi i da bi nakon velikog turnira u Miamiju mogao pasti i na ATP ljestvici, nije ostavila ravnodušnim ni jednog od najvećih tenisača u povijesti, američkog ”diva” Andre Agassija, koji danas ima jako puno iskustva, koji je tijekom karijere osvajao sva četiri velika teniska Grand slam turnira i koji je dao intervju za Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

U intervjuu Agassi se osvrnuo i na karijeru srpskog tenisača koja je u silaznoj putanji, nije ”shvatio” zašto je Đoković pao, ali vjeruje u njegov povratak.

“Siguran sam da nije riječ o nekoj tjelesnoj ozljedi, to bi se odmah vidjelo. Ne možeš tako pasti u formi ako nisi ozlijeđen. No, mislim da su kod Đokovića u pitanju emocije, odnosno nešto što se ne može tako lako vidjeti na terenu. U čemu je stvar znaju vjerojatno jedino on i njegov tim. Novak je predobar da ne bi našao neko rješenje. Povratak će mu biti lakši s obzirom na to što je sve morao proći u životu. Ako je čistio teren od gelera da bi trenirao, siguran sam da zna koliko je život težak i da će se bez problema izvući iz ove krize”, rekao je Agassi za Guardian. Naravno, Agassi se nije imao namjere miješati u politiku, u prostor politike sam je uletio, što je Guardian vješto izvukao kako bi potencirao ‘tužnu životnu priču” Novaka Đokovića.

Kad je mislio na ”gelere koje čistio Novak Đoković” kako bi mogao trenirati on je je zaboravio na činjenicu da su intervenciju na tadašnju Miloševićevu SRJ Jugoslaviju predvodili Amerikanci i Britanci i da je do intervencije NATO pakta došlo jer nije bilo drugog izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Zaboravio je Agassi još nešto, možda i puno važnije. Naime, Miloševićeva SRJ Jugoslavija izvršila je agresiju na čitav prostor bivše države zbog čega mnogi sportaši nisu mogli ni trenirati, ni igrati, ni živjeti u svojim gradovima. Zaržimo se samo na tenisu. Jedan od njih je Ivan Ljubičić, koji je tijekom velikosrpske agresije na BiH zajedno s obitelji protjeran iz Banjaluke. Nakon čega se doselio u Hrvatsku i postao jedan od najvećih i najcjenjenijih hrvatskih tenisača svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.