Ante Čačić: Neki kažu da je marioneta ‘u rukama jednog čovjeka’ a on je među najboljim nogometnim izbornicima u Europi!

Foto: fah

Kako je objavio IFFHS, Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, najbolji trener godine na izmaku je trener Atletico Madrida, dok je najbolji izbornik Fernando Santos, posve očekivano s obzirom kako je spomenuti portugalski stručnjak svoju zemlju, portugalsku reprezentaciju, po prvi puta doveo do naslova prvaka Europe. Na svom putu Portugal je uz dosta sreće, ponešto neodlučnosti hrvatskog izbornika Ante Čačića, izbacio i Hrvatsku u osmini finala, što je jedan od najtežih poraza hrvatskog sporta u 2016. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad već spominjemo izbornike recimo kako je Santos ispred Larsa Lagerbacka te Nijemca Joachima Löwa. Hrvatski izbornik Ante Čačić završio je na vrlo dobrom sedmom mjestu. Između ostaloga ovako visok plasman Ante Čačića rezultat je činjenice da on zapravo još uvijek nije izgubio niti jednu utakmicu u regularnom tijeku od kada je na klupi Vatrenih, dakle, u 90 minuta, poraz od Portugala došao je u drugom produžetku, nekoliko minuta prije nesuđenih penala. Neki kažu kako je Ante Čačić “marioneta u rukama jednog čovjeka” a on je zapravo vrlo uspješan izbornik, reprezentacija vrlo dobro igra i pobjeđuje. Na najboljem je putu da već za nekoliko mjeseci osigura plasman na novo veliko natjecanje, dakle, na SP 2018. koje se igra u Rusiji.

Glede trenera, kako smo rekli trener europskog vice-prvaka Atletico Madrida, Diego Simeone, tijesno je odnio pobjedu ispred Realovog Zinedinea Zidanea, dok je treći završio Leicesterov Claudio Ranieri. Zanimljivo da Zidaneu nije pomogla činjenica da je s Realom osvojio Ligu prvaka te da u ovom trenutku drži uvjerljivo prvo mjesto na ljestvici Primere. Real je i klupski Svjetski prvak za ovu godinu, a vrlo dobro gura i u Ligi prvaka, dakle, legendarni Francuz uspješan je na svim ”frontovima” na kojim vodi ”borbe”. Koliko će dugo izdržati ovisi i o dubini džepa njegovih gazda, a taj džep nije plitak.

Ovo je popis najboljih trenera za 2016. godinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Diego Simeone (Atletico Madrid) 113 bodova
2. Zinedine Zidane (Real Madrid) 108
3. Claudio Ranieri (Leicester) 86
4. Pep Guardiola (Bayern/Man.City) 62
5. Unai Emery (Sevilla/PSG) 38
6. Luis Enrique (Barcelona) 24
7. Jürgen Klopp (Liverpool) 16
8. Mauricio Pochettino (Tottenham) 15
9. Massimiliano Allegri (Juventus) 6
10. Pitso Mosimane (Mamelodi Sundowns) 5

Popis najboljih izbornika:

1. Fernando Santos (Portugal) 199 bodova
2. Lars Lagerbäck (Švedska) 71
3. Joachim Löw (Njemačka) 62
4. Chris Coleman (Wales) 61
5. Didier Deschamps (Francuska) 52
6. Antonio Conte (Italija) 17
7. Ante Čačić (Hrvatska) 8
8. Marc Wilmots (Belgija) 3
9. Tite (Brazil) 3
10. Bernd Storck (Mađarska) 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.