Anti Rebiću zbog objava prijeti teška kazna

epa09308366 Ferran Torres (L) of Spain and Croatian players Mateo Kovacic (2-L) and Ante Rebic (2-R) react during the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Croatia and Spain in Copenhagen, Denmark, 28 June 2021. EPA/Friedemann Vogel / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić zadnjih dana podigao je veliku prašinu zbog svojih objava na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić je svojim objavama prekršio “Kodeks ponašanja nogometnih djelatnika” i ukoliko ga izbornik Zlatko Dalić ili netko iz Hrvatskog nogometnog saveza prijavi Disciplinskoj komisiji prijeti mu novčana kazna od 5 do 40 tisuća kuna, pa čak i zabrana igranja.

Naime, u “Kodeksu ponašanja nogometnih djelatnika” koji je na snazi od 2013. godine stoji da igrači sudionici reprezentacije Hrvatske trebaju:

– Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Rebić se na službenom Instagram profilu osvrnuo na nastup Hrvatske na Euru. Objavio je kratke poruke uz videozapis trenutka kad mijenja kopačke protiv Španjolske.

– Nakon svega, nije ni bitno ko je “krivac”, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine … Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), napravimo (puno) više na ovom prvenstvu…, poručio je, između ostalog, Rebić. Uz to, prozvao je i “TV stručnjake”.

Zanimljivo, ubrzo nakon, objave Rebić je istu obrisao i deaktivirao i profil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Europeo izbornik Dalić osvrnuo se na Rebićeve objave.

– U ove tri godine, koji je to bio naš neuspjeh? Mi smo imali 15 poraza, koliko se sjećam u mom mandatu, izgubili smo tri puta od Francuske, dva puta od Engleske i Španjolske, Portugala, Brazila, Belgije. Sve velikih reprezentacija. Hrvatska je igrala takve, velike utakmice. Mrlja je poraz 6:0 u Elcheu sa Španjolcima, Mađarska i Slovenija. Drugo ništa nije neuspjeh. Igrali smo Ligu nacija koja je bila prejaka za nas u tim trenucima. Prvu Ligu nacija s Engleskom i Španjolskom, kasnije Portugal, to su ti neuspjesi. Da nije njih, bilo bi prijateljskih utakmica i ne bi se tako govorilo. Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život, rekao je Dalić, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.