Argentina s lakoćom savladala Srbiju u Davis Cupu

Argentina se plasirala u polufinale davis Cupa nakon što je u Buenos Airesu povela protiv Srbije s nedostižnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući poen Argentini donio je par Carlos Berloq/Leonardo Mayer, koji je bio bolji od Nenada Zimonjića i Viktora Troickog s 6:2, 6:4, 6:1. Argentinci su dosad četiri puta bili u polufinalu, ali još čekaju prvi naslov.

U polufinalu dočekuju selekciju Belgije, koja je s 3:0 pobijedila Kanadu. Tenisači Belgije danas su se plasirali u polufinale Davis Cupa, dok je u Londonu Velika Britanija povela s 2:1 protiv Francuske.

Belgijanci su slavili u parovima u svom Oostendeu i s 3:0 izbacili Kanađane, te se po prvi puta plasirali u polufinale još od 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruben Bemelmans i debitant Kimmer Coppejans slavili su protiv Daniela Nestora i Adila Shamasdina s 7:5, 3:6, 6:4, 6:3. Kanađani su u Belgiju došli bez svojih ozlijeđenih prvih igrača Miloša Raonića i Vaceka Pospisila.

Braća Jamie i Andy Murray pobijedili su francusku kombinaciju Nicolas Mahut/Jo-Wilfried Tsonga s 4:6, 6:3, 7:6(5), 6-1, iako su izgubili prvi set.

Britanci su na travi Queensa slavili u igri parova i sada ih samo bod dijeli od ulaska u polufinale, a to bi mogao učiniti Andy Murray već u prvom meču u nedjelju protiv Gillesa Simona. Britanci su u polufinalu zadnji puta bili daleke 1981. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.