Arsenal poražen 5:0 od Cityja a trener tvrdi da je njegova momčad imala kontrolu igre

Foto; snimka zaslona

Nogometaši Arsenala doživjeli su težak poraz, još jedan u vrlo lošem početku sezone, deklasirao ih je Manchester City, koji im je zabio pet golova, a nije pritom primio niti jedan. Arsenal je protiv engleskog prvaka izgledao nemoćno od početka do kraja, no trener londonske momčadi Mikel Arteta misli drugačije. Naime, on smatra da je njegova momčad ni manje ni više nego kontrolirala igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Prvi gol nas je ubio. Kontrolirali smo igru, radili točno ono što smo trebali. Njihovu prvu akciju nismo presjekli na vrijeme i Gundogan je imao sve vrijeme svijeta da postigne gol. Ako hoćete nešto napraviti na ovom stadionu, barem osnovne stvari trebate raditi na pravi način”, rekao je Arteta, te se osvrnuo na start sezone, koji je najgori za Arsenal još od davne 1954. godine:

“Puno loših stvari nas je pratilo od početka sezone. Imali smo problema s odsutnim i ozlijeđenim igračima. Dobro će nam doći reprezentativna pauza. Vjerujem da možemo popraviti stvari te da možemo bolje u nastavku sezone.”

Jedno je sigurno, i tu je Arteta u pravu, Arsenalu će dobro doći reprezentativna stanka, nakon koje dolazi dvoboj s Norwichem te prilika da se konačno osvoje neki bodovi. Iako su puno uložili u prijelaznom roku sudeći prema startu umjesto za vrh Premier lige Arsenal bi se mogao boriti za ostanak. Naravno, ako se ne trgnu na vrijeme, vrijeme koje im izmiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Artetine tvrdnje da je njegova momčad ”kontrolirala igru” dovoljno je reći kako je City Pepa Guardiole u drugom poluvremenu imao posjed lopte 94 posto, što je dosad nezabilježeno u ozbiljnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.