AS tvrdi: Messi bi mogao dobiti dvije godine zabrane igranja za Argentinu

Foto: Twitter

U utakmici za 3. mjesto na nogometnom prvenstvu Južne Amerike Argentina je u subotu u Sao Paulu svladala branitelja naslova Čile sa 2-1. Strijelci za Argentinu bili su Kun Agüero (12) i Paulo Dybala (22), dok je utješni pogodak za Čile postigao Arturo Vidal (58-pen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje reprezentacije su od 37. minute imale igrača manje, jer su zbog međusobnog naguravanja isključeni Lionel Messi i čileanaski branič Gary Medel.

Messi je nakon svega odbio primiti medalju, a zbog svih negativnih komentara mogao bi dobiti dvije godine zabrane igranja za Argentinu, piše AS.


Južnoamerička nogometna federacija odgovorila je na Messijeve optužbe:

“Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata s poštovanjem. To isto važi za procjenjivanje sudačkih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u natjecanju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 momčadi, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i dovodi se u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe”.

U tom slučaju bi propustio kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. kao i Copa Americu sljedećeg ljeta u Argentini i Kolumbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.